Ogranak Trogir predao Knjigu žalbe zamjenici gradonačelnika Vedrani Zelalija

Trogirski su laburisti 30. listopada predali „Knjigu žalbe“ koja je rezultat akcije provedene kroz cijeli mjesec. U nemogućnosti da sam primi Knjigu žalbe, gradonačelnik Trogira, Damir Rilje, je ovlastio svoju zamjenicu Vedranu Zelalija.

U razgovoru koji je vođen puni sat vremena, dotakli smo se brojnih tema važnih za grad: loših cesta, neuređene obale, zaštite Kule Kamerlengo od daljnjeg propadanja, zapuštenog Parka Garanjin koji je pod Ministarstvom zaštite okoliša i prirode (ranije bio pod Ministarstvom kulture), prometnih gužvi, divljih odlagališta otpada, previše ‘štekata’ na glavnom Trgu (na štetu građana) itd.

Razgovarali smo i o privatizaciji Brodotrogira koja je izuzetno važna kako za radnike koji tamo rade, tako i za sam grad jer je to okosnica njegovog funkcioniranja.

G-đa Zelalija nam je govorila i o naporima koje gradska vlast ulaže da bi se privatizacija što brže okončala, vezano za županijski prostorni plan i preinake koje je zbog Brodotrogira potrebno hitno usvojiti.

Iz razgovora smo mogli zaključiti da je najveći problem u nadležnostima (npr. ceste – Grad, Županija – Grad, ministarstva – Grad) i presporom donošenju odluka, rješenja, dokumenata. Ono što je problem i to već desetljećima i u cijeloj zemlji: spora i neučinkovita administracija.

Glede same Knjige žalbe, Zamjenica gradonačelnika je rekla da će i Gradonačelnik i ona pročitati primjedbe i prijedloge građana i da će se o tom očitovati i što budu u mogućnosti i napraviti.

Zadovoljni smo načinom na koji smo primljeni u Ured gradonačelnika, kao i samim sadržajem razgovora. (Anica Bodrožić)

| Broj posjeta: 506 |

Želite li komentirati? Objava: "Ogranak Trogir predao Knjigu žalbe zamjenici gradonačelnika Vedrani Zelalija"

Imate li komentar?