Ogranak Daruvar proslavio godinu dana rada – među građanima gotovo svaki drugi tjedan!

U subotu 3. ožujka 2012. godine Ogranak Daruvar proslavio je godišnjicu osnivanja među svojim sugrađanima na glavnom gradskom trgu, mjestu gdje ih se proteklih godinu dana redovito moglo i naći. Boljeg mjesta za javnu proslavu nije niti bilo.

Tom prigodom tiskana su i dijeljena dva letka. Jedan letak sadržavao je informacije o najvažnijim aktivnostima Stranke (prijedlozi zakona, koliko je format letka A5 dozvoljavao) i drugi, na kom je tiskan sažet prikaz dosadašnjih aktivnosti Ogranka. Tako smo građanima željeli skrenuti pozornost da smo među njima bili 22 puta od osnivanja (što je u prosjeku gotovo svaki drugi tjedan u godini) podsjetivši ih na sve akcije pokrenute s vrha Stranke (na nacionalnoj osnovi) i samoga Ogranka (reakcije na društvene i političke trenutke u samom gradu).

Uza sve to, željeli smo dati građanima do znanja kako mi ne pripadamo onim političkim organizacijama koje svoje aktivnosti pokreću isključivo pred izbore čime se obezvrjeđuje inteligencija hrvatskoga birača te ga se promatra samo kao biračko meso. Moramo priznati i da su građani iznenađeni jer, u dosadašnje dvije akcije u Daruvaru nakon izbora, naišli smo na čuđenje mnogih sugrađana koji su se glasno pitali zašto smo mi sad opet na ulici kad su izbori prošli. Ovdje vidimo ozbiljan sociološki problem i tužni uspjeh dvadesetogodišnje politike umrtvljavanja zdravog i kritičkog mišljenja građana. Odgovarali smo i ovom prigodom kako nama do naših građana nije stalo samo pred izbore jer se trudimo da ne budemo isti. Procijenili smo da na ovom polju ima još puno posla.

Nakon svega, dojam je izvrstan. Većina građana vrlo je pozitivno reagirala na naše aktivnosti. Akciju su popratili i lokalni mediji te smo, nas desetak sa štanda, kućama otišli zadovoljni i ispunjeni.

— Vladan Ivković

| Broj posjeta: 732 |

Želite li komentirati? Objava: "Ogranak Daruvar proslavio godinu dana rada – među građanima gotovo svaki drugi tjedan!"

Imate li komentar?