Održana radionica za područje Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije

Možda slučajno, a možda i namjerno, odabran je datum održavanja edukativne radionice ogranaka Hrvatskih laburista – Stranke rada iz Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije. Radionici, održanoj dana 10. studenog 2012. godine u prostorijama Društvenog doma Madžarevo, odazvalo se trideset i troje članova ogranaka s područja dviju županija. Nazočni su bili i verificirani kandidati, odnosno kandidatkinje za načelnike, gradonačelnike, župane te zamjenike župana na predstojećim lokalnim izborima.

Radionica je otvorena dinamičnom i zanimljivom prezentacijom Igora Lesara koji nas je proveo kroz bespuća virtualne i medijske komunikacije te skrenuo pažnju prisutnih na pozitivne i negativne strane istih.

Uslijedila je analiza trenutne situacije na političkoj sceni te pregled stranačkih rejtinga. Nazočni su zatim upoznati s izborom temeljnih zakona JLP(R)S i primjerima ovlasti predstavničkih (općinskih, gradskih i županijskih vijeća) te izvršnih tijela (načelnika, gradonačelnika, župana). Nakon poduže stanke za ručak koji su nam pripremili ljubazni domaćini radionica je nastavljena temom „Kako izraditi program za lokalne izbore“, popraćenom SWOT analizom ključnih političkih stranaka koju su stručno i temeljito prezentirali predsjednici ogranaka županija, Siniša Miličić iz Varaždinske te Tomislav Končevski iz Krapinsko-zagorske županije.

Radionica je i više nego uspješno privedena kraju medijskim treningom. Kroz pojedinačna smo se izlaganja naših članova dotaknuli pojmova ciljane publike, retorike, učestalih grešaka te naučili kako učinkovito komunicirati. S ponosom ističemo kako su se Krapinci i Varaždinci iskazali kao talentirani govornici. U skladu s prazničnim, Martinjskim, datumom na samom smo kraju razgovarali o tekućim pitanjima. Ovim putem pozdravljamo sve prisutne i veselimo se idućim radionicama!

Ivana Pomahač i Jelena Pintar

Hrvatski laburisti – Stranka rada
Ogranak Ludbreg

| Broj posjeta: 1.003 |

1 komentar u "Održana radionica za područje Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije"

  1. Konačno! Već sme si zmislili da nikaj od laburistof v ‘našem trnacu’. Prejdite čim prej do Oroslavja ljudi su furt hudi na lijevu koaliciju tera je na vlasti, a desnicu nemreju zmisliti.

Imate li komentar?