Održana prva sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije

Osijek, 5. rujna – Danas je držana 1. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije na kojoj je predsjednica Silvija Dološić iz Hrvatskih laburista nakon imenovanja tajnice povjerenstva Mandine Kljenak ostalim članovima predstavila program rada Povjerenstva, s naglaskom na definiranje prioritetnih područja za prvu godinu rada.

Na sastanku je razmotrena i Nacionalna politika za promicanje ravnopravnosti spolova za razdoblje od 2011.-2015., te je u sklopu dnevnog reda predstavljen projekt “GARD” – o položaju i ravnopravnosti žena u ruralnim sredinama kojeg provodi osječka udruga OGI na čijim će aktivnostima predsjednica Povjerenstva Silvija Dološić sudjelovati.

Nakon dogovora oko realizacije preostalih aktivnosti za operativno razdoblje do kraja 2013. godine, raspravljalo se o aktivnostima koje će se provoditi u kojoj će naglasak biti na uključivanju žena u procese političkog i javnog odlučivanja na lokalnim razinama posebno u ruralnim sredinama.

Sudjelovanje predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije na predstavljanju inicijative za organiziranje Ženskog suda pravde u Osijeku

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije Silvija Dološić sudjelovala je u radu i predstavljaju inicijative za organiziranje Ženskog suda pravde koja se održala 5. i 6. rujna u Arheološkom muzeju u Osijeku. Predsjednica povjerenstva je željela dati punu podršku osnivanju takvog suda jer žene su svjedočile o različitim oblicima nasilja i nepravdi koja do sada nisu sankcionirana od nadležnih institucija i društveno priznata kao što su npr; nemogućnost ostvarivanja prava civilnih žrtava rata, progon, prijetnje, izolacija i isključivanje iz zajednice.

Prezentaciju i diskusiju o Inicijativi za Ženski sud vodile su: Katarina Kruhonja, Nela Pamuković, Marijana Senjak i Rada Borić.

Ženski sudovi nastaju unutar civilnog društva i pružaju prostor ženama ne samo da svjedoče o svakodnevnom iskustvu nepravde već i da stvaraju nove koncepte rada i mira.

Izvor:http://www.ured-ravnopravnost.hr/site/hr/lokalna-povjerenstva/iz-rada-lokalnih-povjerenstava/71-povjerenstvo-za-rs-osjeko-baranjske-upanije/1117-sudjelovanje-predsjednice-povjerenstva-za-ravnopravnost-spolova-osjeko-baranjske-upanije-na-predstavljanju-inicijative-za-organiziranje-enskog-suda-pravde-u-osijeku.html

| Broj posjeta: 798 |

Želite li komentirati? Objava: "Održana prva sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije"

Imate li komentar?