Novi Dvori u Zaprešiću po mjeri – muljatora (video)

Nakon odluke zadnje sjednice gradskog vijeća grada Zaprešića od 28. ožujka 2013. godine, na kojoj se dvorac od 2300 četvornih metara daje u koncesiju od 50 godina Visokoj školi za poslovanje i upravljanje Baltazar Adam Krčelić, izvršni odbor Hrvatskih laburista ogranka Zaprešić iskazao je neslaganje sa tom odlukom. “Mi se protivimo odluci gradskog vijeća grada Zaprešića u vezi koncesije za Nove Dvore jer smo u donošenju te odluke primijetili niz nepravilnosti, te smatramo da je ovaj jedinstveni spomenik kulture potrebno renovirati na drugačiji način, a ne na način da se koncesija dodijeli u svrhu ugostiteljstva i komercijalne djelatnosti Visoke poslovne škole.”

Treba napomenuti da se Visoka poslovna škola Baltazar Adam Krčelić već godinama sudi sa suosnivačem škole tvrtkom Rifin Guste Santinija u sudskom sporu zbog još uvijek neriješenih vlasničkih i upravljačkih prava. Također treba napomenuti da je sadašnji gradonačelnik, Željko Turk, ujedno i predsjednik upravnog vijeća Visoke škole, a dekan iste te škole je Vinko Morović, bivši gradonačelnik koji je svoju funkciju nakon dvije godine gradonačelnikove dužnosti, prepustio HDZ-ovom kandidatu Željku Turku. Dosadašnju obnovu dvorca je radila građevinska tvrtka Graditelj, čiji je vlasnik zaprešićki HDZ-ovac Ivo Lukić. Za taj dio obnove je bila planirana isplata od 8 milijuna kuna.

“Mi imamo rješenje što napraviti sa kompleksom Novi Dvori. Nove Dvore treba otvoriti za javnost i u njih smjestiti razne neprofitne organizacije kao npr. knjižnicu, glazbenu školu, muzej, dvoranu za razna događanja i sl.”

U nastavku donosimo video zapis Velimira Kruškovnjaka:

| Broj posjeta: 847 |

Želite li komentirati? Objava: "Novi Dvori u Zaprešiću po mjeri – muljatora (video)"

Imate li komentar?