Neprihvatljivo veličanje fašizma, ustaštva i nacionalizma

Laburisti Primorsko-goranske županije osuđuju događanja na prosvjedu održanom 26. siječnja 2016. u Zagrebu ispred Vijeća za elektroničke medije.

Sukladno programskim smjernicama, Laburistima je neprihvatljivo veličanje fašizma, ustaštva i nacionalizma kao i isticanje fašističkih, nacističkih i ustaških simbola. Najoštrije se protivimo političkoj manipulaciji sudionicima Domovinskog rata.

Svemu nabrojanom smo nažalost imali priliku svjedočiti na prosvjedu zbog oduzimanja koncesije programu Z1. Činjenica koja posebno brine je da je podršku ovom skupu svojom nazočnošću i izjavama dao potpredsjednik Hrvatskog sabora.

Laburisti ne podržavaju govor mržnje niti Hrvatsku u kojoj 5.000 glasova izvikuje “Za dom spremni”.

Posebno upozoravamo na sve učestaliju praksu zloporabe demokracije i demokratskih sloboda – slobode govora, mišljenja, slobode okupljanja, a sve u cilju propagacije govora mržnje u javnom prostoru i gore naznačenih pojava.

Ovime pozivamo predsjednika Vlade i predsjednicu Republike Hrvatske da javno izreku svoju osudu kako se ovakva događanja ne bi ponovila. Moramo biti svjesni činjenice da ovakva događanja štete međunarodnom ugledu Hrvatske koja želi biti dio civilizirane i kulturne Europe koja osuđuje fašizam.

Gordana Vukoša,
tajnica podružnice i predsjednica Općinskog vijeća Općine Kostrena

| Broj posjeta: 254 |

Želite li komentirati? Objava: "Neprihvatljivo veličanje fašizma, ustaštva i nacionalizma"

Imate li komentar?