Ne dozvolite da vas prevare – tribina o Zakonu o radu

Što je novi Zakon o radu i što on znači za radnike? Na to, ali i na druga pitanja građana, odgovarali su gosti tribine “Što nam donosi novi Zakon o radu” koja je održana sinoć, 1. travnja, u organizaciji Hrvatskih laburista iz Ogranka Velike Gorice.

>> Video snimka tribine

Gosti predavanja, Višnja Stanišić iz Ženske fronte za radna i socijalna prava, Nansi Tireli i Zlatko Tušak iz Stranke rada, Krešimir Sever iz Nezavisnog hrvatskog sindikata i Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e., obrazložili su neke činjenice vezane uz Zakon koji je doveo do prosvjeda i negodovanja u hrvatskom društvu, a koji uvelike diskriminira žene.

– Da bi žena mogla odlučivati, nužno je da u politici, upravo zbog ovakvih i sličnih zakona, potrebno je da se glas žena čuje. Ovaj Zakon o radu u velikoj mjeri diskriminira žene, i to zbog toga što su žene – rekla je Nansi Tireli iz Stranke rada.

Gosti su obrazložili sve negativne strane Zakona o radu koji u ovo razdoblje krize u Hrvatskoj može samo pogoršati situaciju.

– Socijalna situacija u Hrvatskoj je takva da imamo negdje oko 1/3 stanovništva koje se nalazi na granici siromaštva, imamo negdje oko 20% stanovništva i svaki peti stanovnik je siromašan i ne može obavljati svoje obaveze – naglasio je Zlatko Tušak iz Stranke rada.

Izvor: http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/9135/tribina-laburista-velikogoricane-ne-brine-novi-zakon-o-radu.aspx

| Broj posjeta: 815 |

Želite li komentirati? Objava: "Ne dozvolite da vas prevare – tribina o Zakonu o radu"

Imate li komentar?