Nastavlja se ignoriranje Siska s državne razine

HŽ Putnički prijevoz d.o.o. poslao je odgovor na inicijativu sisačkih Laburista s preko tisuću skupljenih potpisa Siščana i putnika kojom su zahtijevali uvođenje brze željezničke linije Sisak-Zagreb, kojom bi se u vrijeme odlaska na i dolaska s posla putovanje skratilo na 30-ak minuta.

Iz priloženog odgovora na prvu razaznajemo kako je “Sisak jedan od najbolje povezanih gradova sa Zagrebom”. Također, možemo upoznati niz tehničkih podataka o broju vlakova, razmaku između polazaka, trajanju putovanja od “najčešće 50-54 min.”, itd.

Na jedini konkretan zahtjeva Siščana i putnika, a to je brzi vlak, konkretnog odgovora nema, osim ako uzmemo u obzir kako “ukidanjem svih međuzaustavljanja vrijeme putovanja svejedno se ne bi moglo smanjiti na 30 minuta”.

HŽ Putnički prijevoz “prebacuje lopticu” i upućuje nas i potpisnike na HŽ Infrastrukturu. Ako te dvije tvrtke međusobno ne komuniciraju, sisački Laburisti obvezuju se kako će se za ispunjenje ovog zahtjeva obratiti i dotičnima. Također, očekujemo i odgovor ministra pomorstva, prometa i infrastrukture.

Želimo ravnomjeran razvoj svih dijelova Hrvatske, stoga smatramo nedopustivim da se u nekim dijelovima države grade mostovi za nikuda i izlazi s autoceste za nigdje, a s druge strane oglušuje na nužnost izgradnje mnogih Sisku prijeko potrebnih infrastrukturnih investicija poput novog mosta na Kupi i novog mosta na Odri, spoja s autocestom A11, ali i osuvremenjivanja željezničkog prijevoza.

Odgovor HŽ-a

Predsjednik Ogranka Sisak
Ivica Rendulić
098/361-642
sisak@laburisti.com

| Broj posjeta: 485 |

Želite li komentirati? Objava: "Nastavlja se ignoriranje Siska s državne razine"

Imate li komentar?