Matulji: Slučaj Trinajstići

Pojedini mještani naselja Šmogori i susjednih mjesta podnijeli su tužbu zbog izdate lokacijske dozvole za prometni čvor Trinajstići. Sada je cjelokupni projekt stopiran, te su na gubitku svi mještani Šmogora i susjednih mjesta, Općina Matulji, a samim time i svi mi, korisnici općinskog Proračuna. Jedino će profitirati skupi odvjetnici.

A tko je odgovoran za to?

Baš svi aktualni vijećnici Općine Matulji! Žalosna je činjenica da su ti isti vijećnici izabrani od strane naroda kako bi zastupali njihove interese.

A što oni rade?

Dižu ruke kako bi nešto izglasali iako pojma nemaju o čemu se radi! Najbolji primjer za to je ovaj “čvor Trinajstići” iako ga mi, matuljski laburisti, radije volimo zvati “slučaj Trinajstići”.

Kako je uopće došlo do svega ovoga?

Sadašnji vijećnici su o dotičnom čvoru Trinajstići raspravljali najmanje 12 puta do danas, počevši od 28. sjednice Općinskog Vijeća, odnosno još od srpnja 2011. godine.

Pojedini vijećnici sada daju “podršku” mještanima Šmogora tvrdeći da nisu znali o kakvom se lošem projektu radi. A zar nije njihov jedini posao informirati se i znati točno o čemu je riječ?!

Da stvar bude gora, neki od tih vijećnika su dio trenutno vladajuće koalicije koja bezrezervno podržava ovaj štetan projekt.

Očito je da kako se približavaju lokalni izbori, a u nedostatku bilo kakvih vlastitih ideja i programa, ti isti vijećnici pokušavaju dobiti koji glas na tako jeftin i licemjeran način.

Projekt “čvora Trinajstići” podržan je jednoglasno na 34. sjednici Općinskog Vijeća u studenom 2011. godine, kada ga je predstavila gđa. Višnja Lorencin, vanjska suradnica Općine Matulji. Tada, niti jedan od 15-orice vijećnika nije slušao, niti ih je interesiralo o čemu se radi.

Međutim, danas se vode rasprave o tom projektu, a sve zbog glasnog protivljenja mještana Šmogora i susjednih mjesta. Nama, matuljskim laburistima veoma je važno da naši sumještani shvate da je i njihovo mišljenje bitno, te da tako složni mogu promjeniti i neke, naočigled gotove stvari.

Ovaj “slučaj” nažalost nije iznimka. Ne treba pogledati daleko u prošlost da vidimo još jedan primjer kada je Vijeće izglasalo 16 miliona kuna dodatnog kreditnog zaduženja. Nekoliko dana nakon “dizanja ruku” ti isti vijećnici imaju obraza izjavljivati kako je to loš potez! Očito je kako nekim vijećnicima nedostaje puno morala, dosljednosti i principa koje bi netko na funkciji općinskog vijećnika trebao imati.

Žalosno je da sadašnji matuljski vijećnici ne snose baš nikakvu odgovornost. Zato se mi uzdamo upravo u snagu ljudi koji jedini mogu kazniti sadašnju političku garnituru Općine Matulji, koja zna samo “dignuti” ruke i pritom se ne pitati za što su tu ruku dignuli.

Marin Šustar, predsjednik ogranka Matulji

| Broj posjeta: 781 |

Želite li komentirati? Objava: "Matulji: Slučaj Trinajstići"

Imate li komentar?