Matulji: Nesposobnost načelnika Ćikovića Općinu Matulji gura u financijsku katastrofu – Vlada odbija pružiti pomoć

Na 49. Sjednici Vlade RH odbijena je molba Dragutina Lesara, predsjednika Hrvatskih laburista – Stranke rada, kojom traži da se financijski pomogne Općini Matulji zbog izrazito teške financijske situacije uzrokovane propašću Credo banke u kojoj je ostalo blokirano 32 milijuna kuna.

Nije sporno što je Vlada RH, odnosno Ministar financija Slavko Linić odbio prijedlog oporbe već to što su matuljski laburisti prvi i jedini zatražili financijsku pomoć za svoju Općinu preko predsjednika Stranke Dragutina Lesara. Nažalost, matuljski načelnik Mario Ćiković se nije usudio pitati “svoju”, SDP-ovu vlast iako je izravno odgovoran za tešku financijsku situaciju u kojoj se Općina našla.

S druge strane potpuno je razumljivo što načelnik Ćiković pokušava sakriti svoju nesposobnost od vodstva njegove stranke ali i svih mještana Općine Matulji s obzirom da niti on niti bilo koja druga politička opcija na području Općine nije osjetila potrebu da ovako bitnu odluku Vlade RH stavi na dnevni red zadnje Sjednice Općinskog Vijeća.

Posljedice po Općinu Matulji biti će katastrofalne. Ne samo da Općina nikad neće vratiti svih 32 milijuna kuna iz Credo banke, već se morala dodatno zadužiti za novih 16 milijuna kuna. Još znamo da će sljedeće godine biti ukinuta pomoć Općini zbog brdsko – planinskog statusa kojega imamo, a to znači gubitak dodatnih 16 milijuna kuna.. Kada sve to zbrojimo, dolazimo do minusa od 64 milijuna kuna!

I na sav taj iznos još nismo uračunali prihode od kamata, 130 tisuća kuna godišnje koje Općina plaća odvjetnicima, ali naš načelnik Ćiković uredno prima svoju “zasluženu” plaću.

Za očekivati je da će Ministar Linić i dalje odbijati zahtjeve Laburista, ali šokantan je pravi razlog odbijanja financijske pomoći Općini Matulji. Naime, on svog stranačkog kolegu, matuljskog načelnika Ćikovića, proglašava potpuno nesposobnom osobom, nekompetentnom za vođenje Općine.

U odluci Vlade RH se navodi da propast Credo banke ne može biti nepredvidiva i neočekivana već da se radi o lošoj procjeni, pogrešnoj poslovnoj odluci i krivom odabiru banke! A nažalost svih mještana Općine Matulji, tu odluku je donio načelnik Ćiković.

Nakon ovakvih izjava na račun matuljskog načelnika, očito da je on izgubio svako povjerenje ne samo mještana Matulja nego i cijelog vodstva SDP-a. Od “političke smrti” djeli ga jedino činjenica da se približavaju lokalni izbori a stav SDP-a je da će manja šteta biti “ostaviti” ga na čelu matuljskog SDP-a do izbora nego mu odmah uručiti ispisnicu iz Stranke.

Još jednom izražavamo veliko žaljenje što je Vlada RH opet pokazala da je socijalno neosjetljiva te nije uvažila zahtjev našeg predsjednika Lesara za financijskom pomoći Općini Matulji iako su oni sami krivi za nestručan odabir vlastitog vodstva matuljskog ogranka SDP-a.

Izvor: http://pgz.laburisti.com/matulji-nesposobnost-nacelnika-cikovica-opcinu-matulji-gura-u-financijsku-katastrofu-vlada-odbija-pruziti-pomoc/

| Broj posjeta: 633 |

Želite li komentirati? Objava: "Matulji: Nesposobnost načelnika Ćikovića Općinu Matulji gura u financijsku katastrofu – Vlada odbija pružiti pomoć"

Imate li komentar?