Lesar u Zaboku i Zagrebu: Sad ste shvatili što znači odgovorno bavljenje politikom

U sklopu redovnog obilaska terena, Dragutin Lesar organizira sastanke s gradskim, općinskim i županijskim vijećnicima, predsjednicima ogranaka i članovima IO-a podružnice. Ovog su tjedna sastanci održani u Zaboku i Zagrebu (za laburiste zagrebačke županije), a ranije i u Varaždinu.

Samo šest mjeseci nakon izbora bilo je dovoljno da laburisti s područja sjeverozapadne Hrvatske koji u svojim jedinicama lokalne i regionalne samouprave participiraju u vlasti shvate kako je preuzimanje odgovornosti za zajednicu jedan od najzahtjevnijih poslova. Ističu to kao izazov i najavljuju još više truda i rada.

“Drago mi je da ste shvatili da politika nije samo kritika, već i preuzimanje odgovornosti, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom planu” – istaknuo je Lesar istaknuvši kako ne smijemo zaboraviti da u dijelu općina, gradova i županija laburisti participiraju u vlasti. Kao primjer velike političke odgovornosti pojasnio i važnu ulogu Laburista u sprječavanju moguće ustavne krize.

Predsjednici ogranaka i podružnica izvjestili su o dosadašnjim aktivnostima, najavili niz novih te dali primjedbe i prijedloge Središnjici. Vrlo su zanimljivo zvučali predsjednici ogranaka koji su se samokritički osvrnuli na svoj rad, shvativši kako je najveća odgovornost upravo na njima. Dogovorene su i pripreme lokalnih akcija svojstvene matičnim ograncima, dok će iz Središnjeg ureda stići svaka pripomoć.

“Mi već sada želimo i moramo raditi na prepoznatljivosti, jer dosljednost imamo. Već sada moramo razmišljati o ljudima koji će biti nosioci naših lokalnih razvojih programa i građane uvjeriti kako smo mi drugačiji. To nećemo postići riječima već samo i isključivo djelima” – istaknuo je Stevo Turčinović, predsjednik ogranka Križ iz čijih redova dolazi i načelnik općine.


Zabok


Zagreb

| Broj posjeta: 875 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar u Zaboku i Zagrebu: Sad ste shvatili što znači odgovorno bavljenje politikom"

Imate li komentar?