Laburisti žele spriječiti moguće malverzacije kod prijenosa nekretnina

Predsjednica Kluba vijećnika Hrvatskih laburista – Stranke Petra Kovačić poslala je priopćenje za javnost vezano na usvajanje njihovog prijedloga na posljednjoj sjednici Skupštine Međimurske županije kojim se proširuje Zaključak o prijenosu vlasništva nekretnine na grad Čakovec. Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku.

“Skupština Međimurske županije, u raspravi o Zaključku o prijenosu vlasništva nekretnine županije Gradu Čakovcu radi izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture i zaštitnih zelenih površina na području gospodarske zone “Poslovni park Međimurje”, usvojila je prijedlog Kluba vijećnika Hrvatskih laburista – Stranke rada kojim se proširuje dokument, kako bi se spriječile potencijalne malverzacije predmetnom nekretninom.

Naime, prema predloženom Zaključku nekretnina u vlasništvu Međimurske županije prenijela bi se na Grad Čakovec bez naknade. Laburisti su naglasili kako bez uvjetovanog prijenosa vlasništva donošenje predloženog Zaključka ne mogu podržati.

Vijećnica Petra Kovačić je u ime Laburista zatražila da se u Zaključak unese odredba kojom bi se uvjetovao prijenos vlasništva u smislu općih pravila Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, prema kojima bi se zabranilo otuđenje i/ili opterećenje predmetne nekretnine u korist Međimurske županije, (dakle, da se ista ne smije otuđiti i/ili opteretiti bez suglasnosti županije) odnosno da se bez prethodne pismene suglasnosti Županije ne smije koristiti u druge svrhe osim onih koje su navedene u Zaključku.

Laburisti ističu kako podupiru svaki oblik suradnje Županije i jedinica lokalne samouprave usmjeren jačanju gospodarstva, ali pod uvjetom da Županija u budućim slučajevima uvjetuje prijenos vlasništva u skladu s izglasanim Zaključkom.”

Izvor: http://www.emedjimurje.hr/politika/labursti-zele-sprijeciti-moguce-malverazcije-kod-prijenosa-nekretnina

| Broj posjeta: 693 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti žele spriječiti moguće malverzacije kod prijenosa nekretnina"

Imate li komentar?