Laburisti Splita i Splitsko-dalmatinske županije pozivaju sugrađane na solidarnost i podršku radnicima Brodosplita!

Poruka Tomislavu Debeljaku: Radnici nisu tvoje „vide iz TVIK-a koje možeš zavidavat i odvidavat“ tek tako po svojoj slobodnoj volji! Dijalog, a ne jednostrane prijetnje! Radna mjesta, a ne otkazi!

Mi, Hrvatski laburisti Splita i SD županije najoštrije osuđujemo i protivimo se praksi koja se pokušava nametnuti kao normalna i prihvatljiva u najnovijim zbivanjima vezanima za splitski škver, a u postupcima prema radnicima škvera!

Neviđena bahatost i neosjetljivost predsjednika uprave splitskog škvera Tomislava Debeljaka prevršila je svaku mjeru. Uz mjesečnu državnu dotaciju od 40 mil. kuna proračunskog (vašeg i našeg) novca (i tako slijedećih 5 godina), najmanje što duguje svojim zaposlenicima je objašnjenje o tome gdje završava taj novac, ako već njima plaće kasne i mnogima se umanjuju pod vrlo čudnim kriterijima.

A onda ih nakon opravdanog prosvijeda nazvati teroristima sa kojima više nema nikakvih pregovora, baciti ih na ulicu i prijetiti gubitkom posla gdje se radnicima niječe presumpcija nevinosti, a u međuvremenu pridobijati neke od prosvjednika pritiskom i sumnjivim obećanjima u zamjenu za vjerojatno potkazivanje ostalih kolega, totalno je neprihvatljivo! Svjesni da je i u radničkom prosvjedu bilo možda i neprimjerenog gnjeva i pretjerivanja u reakcijama, držimo da je prvobitni uzrok takvog ponašanja kod pojedinaca prije svega arogantan i nekorektan stav Tomislava Debeljaka prema radnicima Brodosplita.

Uhođenje, špijuniranje i nametanje totalitarne kontrole sigurno nisu faktori dobre i poticajne radne klime i korektnih međuljudskih odnosa. To sigurno nije dobar put. Ono što je ovom društvu potrebno su radna mjesta u socijalnom dijalogu povjerenja i pomirenja, a ne stvaranje slike svemoći i nadmoći kapitaliste-pojednica nad obespravljenim radnicima. Svima nam je iznad svega potrebna ljudska solidarnost koja se pokušava zatrti diktatom profita i tzv. hladnom poslovnom logikom, a to ne možemo dopustiti!

Zato podržavamo naše škverske radnike u njihovim opravdanim zahtijevima i pridružujemo se zahtijevima sindikata u traženju obustave disciplinskog postupka i vraćanju svih radnika na posao.

Lukica Bucat, predsjednik ogranka Split

| Broj posjeta: 905 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti Splita i Splitsko-dalmatinske županije pozivaju sugrađane na solidarnost i podršku radnicima Brodosplita!"

Imate li komentar?