Laburisti Siska pokreću peticiju za uvođenje brze željezničke linije Sisak-Zagreb! (video, audio)

Sisački Laburisti pokreću potpisivanje peticije za uvođenje brze željezničke linije Sisak-Zagreb: Sisak ima željeznicu i brzinu vlaka na razini od prije 100 godina!

“Smatramo kako se svega 60 kilometara u današnje vrijeme bez izlika mora prelaziti za 30 minuta te kako je nedopustivo da je za odlazak na i dolazak s posla na toj relaciji dnevno potrebno odvojiti barem tri sata dragocjenog vremena. Onima koji zbog posla, studija i ostalih razloga putuju prema Zagrebu i obrnuto, potrebno je osigurati kvalitetan i brz željeznički prijevoz.” – rekao je vijećnik Laburista u Gradskom vijeću Ivan Mlinarić.

>> Preuzmite tablicu peticije (pdf) te ju ispunjenu pošaljite na email: sisak@laburisti.com


Laburisti su inicijativu pokrenuli početkom kolovoza javnim priopćenjem u kojem smo to isto predložili, a tada smo se zalagali i protiv ukidanja vlaka koji iz Zagreba kreće u 20:51. Taj vlak nije ukinut, a s obzirom da još nema odgovora HŽ-a o uvođenju brze linije, kreću s drugim korakom – potpisivanjem peticije za rješenje ovog problema.

Peticiju građani mogu potpisati na tržnici Kontroba, u utorak 11. listopada, četvrtak 13. listopada i subotu 15. listopada u vremenu od 9 do 12 sati te u Drugoj ulici, ispred Zgrade političkih stranaka, svaki dan od utorka, 11. listopada do petka 14. listopada, u vremenu od 18 do 20 sati.

“Mi, sisački Laburisti pozivamo naše sugrađane da iskažu solidarnost i zajednički se pokušaju izboriti za bolji položaj kako putnika tako i samog Siska. Očekujemo velik odaziv u nadi kako će se Siščani svojim potpisima založiti za olakšavanje putovanja svih naših sugrađana koji rade ili studiraju u Zagrebu jer nakon što je ovaj grad zbog manjka reakcije tiho pao na mnogim pitanjima, ne možemo očekivati da će nam netko drugi pomoći ako si ne želimo pomoći sami.” – rekao je predsjednik sisačkih Laburista Ivica Rendulić.

Izvori: Sisak.info, Quirinus portal

| Broj posjeta: 469 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti Siska pokreću peticiju za uvođenje brze željezničke linije Sisak-Zagreb! (video, audio)"

Imate li komentar?