Laburisti pozvali Vladu na rješavanje neizvjesne budućnosti 3. Maja

Hrvatska Vlada ništa ne radi po pitanju privatizacije. Unatoč premijerovim obećanjima brodogradnja neće opstati ako se nešto hitno ne poduzme, smatraju Laburisti.

U 3.maju niti jedan brod nije ugovoren u protekle dvije godine. Nakon isporuke preostala četiri broda, navozi su prazni. I što onda – pitaju se Hrvatski laburisti. “Uljanik spašava utopljenika – 3. Maj, to je katastrofa!” rekao je Vedran Sabljak, predsjednik Hrvatskih laburista PGŽ. Sabljak naglašava kako su okončana dva kruga neslavne privatizacije, a sada je aktualan onaj treći koji do ulaska Hrvatske u EU mora biti gotov.

Hrvatska Vlada nije ništa napravila po pitanju privatizacije 3.maja već jako dugo vremena, naglasio je Sabljak. “Jedino što su oni rekli je da ne brinemo, da radnici rade svoj posao ,a da rješavanje problema prepustimo njima. Već godinama slušamo opravdavanja i priče da će se sve riješiti. Dovest će nas pred zid. Tražimo od Vlade da nam da informacije.”, naglašava Sabljak i poziva premijera Zorana Milanovića da nešto hitno poduzme po pitanju brodogradnje jer u protivnom neće opstati unatoč tome što je on sam obećao opstanak brodogradnje, “u ovom ili onom obliku”. U kojem će to obliku opstati ako se ništa ne poduzima ,pitaju se Laburisti.

Predstavnik radnika 3.maja Željko Maričić, rekao je kako prazni navozi znače i slanje radnika na čekanje i to njih nekoliko stotina. Maričić smatra da svi radnici bez posla ostaju najkasnije u ožujku.

Laburisti su pozvali i lokalnu samoupravu na lobiranje za što hitnije rješavanje problema riječkog brodogradilišta.

Ne smije se dopustiti da tvrtka sa 2700 zaposlenih i još nekoliko tisuća vezanih radnih mjesta uz škver propadne, zaključili su Laburisti.

Izvor: http://www.soundset.hr/vijesti/rijeka/laburisti-pozvali-na-rjesavanje-neizvjesne-buducnosti-3-maja

| Broj posjeta: 770 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti pozvali Vladu na rješavanje neizvjesne budućnosti 3. Maja"

Imate li komentar?