Laburisti: Pomorci s ‘Ane’ teško će do plaća zbog sporosti suda

Slučaj broda “Ane” koji se gotovo godinu dana nalazi na prisilnom vezu u Sjevernoj luci bila je tema konferencije za novinare Hrvatskih laburista-stranke rada. Dr. Mira Morović, predsjednica županijske podružnice te stranke, upozorila je na nefunkcioniranje sustava u slučaju broda u flasništvu “Fractal Shippinga”.

– “Anu” sve više nagriza ruzina i sada je i ekološka opasnost za akvatorij Sjeverne luke i okolno područje. Bez obzira što su inspektori Lučke kapetanije ustvrdili kako brodu nedostaje potreban broj članova posade za sigurnosni minimum, nadležni sud ipak po tom pitanju ništa nije poduzeo, kao ni cijeli državni sustav koji bi o takvim stvarima trebao voditi računa. Tko će biti odgovoran ako se izlije ulje u more, izbije požar ili se brod potopi? Što se tiče neisplaćenih plaća za članove posade, sumnjam u brze sudske odluke, jer s jednim ročištem u godinu dana teško će pomorci dočekati svoje plaće – upozorila je Morović.

Čelnica Laburista u utorak paket hrane i osobnih potrepština odnijela je kuharu Savi Škori, jedinom preostalom članu posade na tužnoj “Ani”.

Laburisti Splitsko-dalmatinske županije kod broda "Ane"

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/266497/Default.aspx

| Broj posjeta: 584 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti: Pomorci s ‘Ane’ teško će do plaća zbog sporosti suda"

Imate li komentar?