Laburisti otvorili knjigu žalbe za komentare građana o Bandiću (audio)

Knjiga se nalazi na štandu laburista na Tomislavovu trgu, a od jeseni dobit će je svaka zagrebačka četvrt

Zagrebačka podružnica Hrvatskih laburista – Stranke rada na Tomislavovu trgu ispred ulaza u Importanne centar postavila je štand na kojemu se nalazi knjiga žalbe namijenjena svim građanima i posjetiteljima glavnog hrvatskog grada u koju će upisivati svoje komentare i pritužbe na rad zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te gradske uprave.

– Želimo ukazati na stvarno stanje stvari i građanima dati priliku da gradonačelniku jasno poruče što misle o trenutnoj kvaliteti života u Zagrebu. Želimo upozoriti građane na činjenicu da gradonačelnik grada Zagreba umjesto da služi stvarnim interesima građana svoga grada, neumorno troši novac poreznih obveznika za svoju predizbornu kampanji, ko zna koju po redu, objasnio je predsjednik zagrebačke organizacije laburista Robert Prugovečki.

Akcija “Knjiga žalbe” provodit će se do konca kolovoza samo na Tomislavovu trgu, a na jesen će svaka gradska četvrt u Zagrebu dobiti svoju knjigu koju će upisivanje pritužbi na račun Bandića i njegovih suradnika organizirati gradski ogranci Hrvatskih laburista – Stranke rada.

Sve popularniji u gradu podno Sljemena

U prilog ovoj aktivnosti ide i rastuća popularnost zagrebačkih laburista. Ankete pokazuju da je uspjeh koji ova nova parlamentarna stranka “žanje” na nacionalnoj razini sve očitiji i u gradu podno Sljemena, a sve veći broj simpatizera dolazi iz redova razočaranog radništva te dojučerašnjih poklonika SDP-a i HNS-a.

Političko raspoloženje Zagrepčana koji postaju sve naklonjeniji laburistima nije začudilo dr. Anđelka Milardovića, direktora Centra za politološka istraživanja, koji smatra da je došlo do pregrupiranja na lijevoj političkoj opciji.

– SDP je sve više neoliberalan, a sve manje socijaldemokratski. Sve se manje bavi svojim temeljnim pitanjima i područjima poput radništva, što su sada vješto iskoristili laburisti. Nastave li ovako vladati na nacionalnoj razini, u Zagrebu bi mogli, zajedno s HNS-om, poljuljati svoju političku poziciju, prognozira Milardović.

Svoje snage u Zagrebu svjesni su i laburisti koji su se pohvalili da od osnutka stranke u veljači 2010. godine do danas u Zagrebu broje nešto manje od 1100 članova.

Biraju se ljudi, a ne stranke

– Razlikujemo se od ostalih stranaka po tome što smo vrlo često na ulici, s građanima koji nam se žale na lokalnu vlast i probleme u kvartovima i ulicama. Želimo kao stranka čuti mišljenje građana o lokalnim problemima te dati sve od sebe na njihovu rješavanju – poručuje Robert Prugovečki, predsjednik zagrebačkih laburista.

O učinku na lokalnim izborima prognoze ne žele iznositi laburisti, ali poručuju da će njihov rad prepoznati birači. Ističu i kako će sigurno treće nedjelje u svibnju sljedeće godine biti stranka koja će imati svoje predstavnike u Gradskoj skupštini, a uskoro će odlučivati i o svom kandidatu za gradonačelnika. Jasni su oko koaliranja s drugim strankama koje ih još uvijek ne vide kao ozbiljnog političkog protivnika.

– Ne želimo biti politički trgovci, želimo biti političari koji će prije svega zastupati interese Zagrepčana. Stranka je i na nacionalnoj razini jasno pokazala s kim ne želi koalirati, a mi ćemo se i na lokalnoj razini držati toga – jasni su zagrebački laburisti.

Izvor: http://www.vecernji.hr/zagreb/laburisti-otvorili-knjigu-zalbe-komentare-gradana-bandicu-clanak-439586

Priopćenje

Gradonačelnik Bandić otkrio eliksir mladosti političara – vlast, ali vrijeme je da ga građani umirove. Zato su Hrvatski laburisti odlučili pokrenuti akciju “Knjiga žalbe”.

Hrvatski laburisti žele akcijom “Knjiga žalbe” ukazati na stvarno stanje stvari i građanima dati priliku da gradonačelniku jasno poruče što misle o trenutnoj kvaliteti života u Zagrebu. Želimo upozoriti građane na činjenicu da gradonačelnik grada Zagreba umjesto da služi stvarnim interesima građana svoga grada, neumorno troši novac poreznih obveznika za svoju predizbornu kampanji, ko zna koju po redu.

Maratonac Bandić u svojim ljetnim aktivnostima neumorno troši novac grada Zagreba. Gradi famozne fontane uobičajeno pogodovanim natječajem, popločava Cvjetni trg, šeće Sljemenom s direktorom Svjetske skijaške organizacije obvezujući se da će Grad financijski pomoći utrku sljedeće godine s 5 milijuna kuna i vjerojatno napraviti umjetno jezero u parku prirode, dijeli hrvatske zastavice na Jelačićevom trgu – drugim riječima, vodi još jednu predizbornu kampanju jer vlast je ipak najveći eliksir za našeg maratonca. Bez obzira na 15 postotno slabije punjenje proračuna, privremene obustave izvršenja proračuna od svibnja i neuspješnog rebalansa, gradonačelnik raspolaže gradskom blagajnom i troši novac ubran od poreza na dohodak i prireza. Najesen možemo očekivati i obnovu Maksimirskog stadiona s 35 milijuna kuna našeg novca. Što bi tek bilo da nije recesija!?

Tako će građani grada Zagreba uoči lokalnih izbora imati obnovljen grad, a gradonačelnik će slavodobitno prijeći kroz cilj – malo morgen! Račun za ovakvo ponašanje biti će visok, a platiti će građani, ali ovaj put i Milan Bandić svojim konačnim porazom.

Povjerenje građana prema vlasti je na najnižoj razini, a zbog negativnog iskustva upravo s neodgovornošću, nekompetencijom, nepotizmom i korumpiranošću političkih elita – godinama na državnoj razini, ali gotovo identično i na razini našeg glavnog grada.

Vlast se u ovoj zemlji poima kao plijen, jednom na vlasti pripadnici političkih elita gube svaku odgovornost za način na koji obnašaju vlast. Vrijeme je da se u Zagrebu tome stane na kraj!

Političke elite našeg grada neće se dobrovoljno ni samostalno reformirati niti će građanima omogućiti više demokracije, zato vjerujemo građanima i očekujemo da iskoriste priliku i jasno poruče gradonačelniku što misle o njegovom vođenju grada, pa i svima onima koji nas neodgovorno zamaraju igrokazima u Skupštini grada.

Pozivamo sve građane da budu aktivni i uključe se u promjene koje su Zagrebu neophodne, ukoliko želimo iskoristiti stvarne potencijale našeg grada, tvrtki, ustanova i svih ljudi koji žive u njemu.

Bez pritiska građana nema promjena.

Robert Prugovečki
predsjednik podružnice grada Zagreba

Mediji koji prate temu:

>> http://www.vecernji.hr/zagreb/laburisti-otvorili-knjigu-zalbe-komentare-gradana-bandicu-clanak-439586
>> http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/sve-kritike-bandicevog-rada-upisite-u-knjigu-zalbe_319243
>> http://dalje.com/hr-zagreb/laburisti-pokrenuli-akciju-knjiga-zalbe-protiv-gradonacelnika-bandica/442156

| Broj posjeta: 877 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti otvorili knjigu žalbe za komentare građana o Bandiću (audio)"

Imate li komentar?