Laburisti obilježili "Dan sjećanja na žrtvu Vukovara"

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i ove je godine Kolona sjećanja, koja je u 10 sati i 30 minuta krenula iz dvorišta Opće županijske bolnice Vukovar. Među 50 tisuća hodočasnika u Koloni sjećanja danas su sudjelovali i Laburisti podružnice Vukovarsko – srijemske županije. Odali su počast smrtno stradalim, nestalim braniteljima i civilima Vukovara čija sudbina još nije rasvijetljena.

Danas, 21 godinu nakon tragedije Vukovara imali su samo jednu misao: Nikad više rata ni ovakve žrtve, slava onima koji su dali život za domovinu, i nevinima kojih više nema.

Dvije podružnice Hrvatskih laburista – Stranke rada iz Zagreba i zagrebačkog prstena paljenjem svijeća u ulici grada Vukovara u Zagrebu obilježile su sjećanje na žrtvu grada Vukovara. Okupilo se oko pedesetak kolegica i kolega koji su popratili prigodni program i svojim prisustvom dali doprinos ovom veličanstvenom skupu.

Laburisti su još jednom svojim prisustvom iskazali poštovanje prema stradalnicima u domovinskom ratu, a pogotovo stradalnicima grada Vukovara. Minutom šutnje odali su počast svim poginulim braniteljima koji su svoje živote dali za slobodu lijepe naše.

Delnički laburisti također su sinoć 17. studenog, uoči obilježavanja „Dana sjećanja na žrtvu Vukovara“ organizirali akciju paljenja svijeća. Članovi ogranka i desetak građana našlo se na Trgu 138. brigade HV, gdje su upalili svijeće u spomen na grad “heroj” i tako po prvi puta organizirano u Delnicama obilježili taj dan.

Također, 18. studenog članovi ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada iz Krapine na godišnjicu pada Vukovara i Škabrnje u znak sjećanja na pale hrvatske branitelje i civilne žrtve, na Gradskom groblju, kod središnjeg križa za žrtve Domovinskog rata, zapalili su svijeće. Minutom šutnje odali su počast svim palim za slobodu i nezavisnost Republike Hrvatske. Žrtve nas obvezuju da sloboda nema cijenu. Slava im!

| Broj posjeta: 852 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti obilježili "Dan sjećanja na žrtvu Vukovara""

Imate li komentar?