Laburisti nastavljaju s informiranjem građana

Ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada iz zagrebačke Donje Dubrave i ove je subote organizirao tribinu o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata.

Rekordnim snježnim padalinama unatoč, uložili smo dodatne napore i uspješno odradili četvrtu po redu tribinu, ovoga puta u prostorijama MO „Čulinec“ za stanovnike MO „Čulinec“ i MO „Resnički gaj“. Voditelj odbora za prostorno uređenje i urbanizam podružnice Hrvatskih laburista – Stranke rada grada Zagreba Matija Mirtl, nesebično, jednostavnim rječnikom prisutnima je objasnio sam postupak legalizacije.

Prisutnima smo podijelili popratni materijal kako bi lakše mogli pratiti samo predavanje i dobivene informacije podijeliti sa svojim ukućanima i u svom susjedstvu.

Cjela tribina popraćena je video prezentacijom, uz prikazivanje karata kako bi svi prisutni dobili potpune informacije o tome tko sve može obaviti legalizaciju a tko ne može, koja je dokumentacija potrebna i kako teče sam postupak legalizacije te koliko bi na kraju morali sve to i platiti.

Kao i kod zadnje održane tribine u MO „Trnava“ zamjetan je velik interes građana za legalizaciju ali se ponovno pokazalo koliko autori zakona i sam „Zakon o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata“ nisu vodili računa o načelu pravednosti i stvarnom stanju na terenu.

Stanovnici ovih kvartova su još u prošloj državi gradili kuće srazmjerno svojim mogućnostima, financirajući svojim novcem izgradnju kompletne infrastrukture (struja, voda, kanalizacija, asfalt, plin, telefon) te se pitaju: Zašto se zanemaruje ta činjenica? Zašto ponovno maraju plaćati doprinose za ono što su već platili i napravili? I kako će u današnjoj situaciji sve to i platiti?

Na kraju vrlo ugodne tribine, prisutni su nam uputili riječi zahvale što smo ih informirali i saslušali, a mi smo se zahvalili na odazivu uz naš slogan „MI NISMO ISTI – MI SMO LABURISTI“ te uputili poziv svim zainteresiranim da mogu doći i na slijedeću tribinu koju ćemo održati 18.12.2012. u MO „30.svibnja 1990.“.

Ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada, Donja Dubrava

| Broj posjeta: 808 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti nastavljaju s informiranjem građana"

Imate li komentar?