Laburisti iz Čepina organiziraju javnu radnu akciju za obnovu lovačkog doma

U Čepinu se u subotu 16. lipnja 2012.g. organizira javna radna akcija pod nazivom „Obnova lovačkog doma“. Na inicijativu Hrvatskih laburista – Stranke rade pokrenuli smo ovaj projekt kojem su se priključili mjesni odbori općine Čepin, ali isto tako i ostale zainteresirane stranke i građani kojima je dobrobit Čepina na prvom mjestu. U Čepinu postoji kronični nedostatak prostora za organiziranje javnih manifestacija, za smještaj udruga ili za druge javne funkcije.

Naime, dosadašnji mjesni odbori nisu imali prostor za djelovanje, a također niti novce s kojima bi raspolagali, pa je tako nihovo postojanje bilo samo formalno, a izbori za MO folklor. Mjesni odbori su godinama zanemarivani i ignorirani. Pa tako npr. za dan Općine Čepin koji je bio obilježen 1. lipnja za katolički blagdan Presvetog Trojstva nisu pozvani predstavnici mjesnih odbora što ukazuju na njihovu marginalizaciju. Iako su Hrvatski laburisti osvojili samo jednog vijećnika na proteklim izborima za vijeća mjesnih odbora, želimo pokazati da je došlo vrijeme za promjene u Čepinu, i glasno poručujemo vladajućima i obećavamo građanima Čepina – više ništa neće biti isto!

Cilj ove akcije nam je očistiti prostorije lovačkog doma u Čepinu na adresi K. Zvonimira 214A te sprječavanje daljnjeg propadanja objekta. Tako bi se osigurali uvjeti za korištenje prostorija tog objekta koje bi koristili mjesni odbori Općine Čepin jer Općina Čepin do danas nije niti ima namjeru osigurati prostorije koje su neophodne za djelovanje mjesnih odbora. Uređenjem prostorija dobio bi se višenamjenski prostor kojeg bi mogle povremeno koristiti i ostale političke stranke, udruge i drugi zainteresirani uz prethodnu suglasnost Lovačkog društva „Čepin“ iz Čepina. Podsjetimo da se do nedavno ovaj dom koristio kao sala za vjenčanje, međutim zbog vandala je krov oštećen na nekoliko mjesta i kiša pada direktno u prostorije. Šteta je da se jedan ovakav dobar objekt ne iskoristi. Akcija bi obuhvatila čišćenje i sitne popravke, a za njeno izvođenje smo dobili suglasnost Općine Čepin koja je vlasnik objekta i koja će osigurati odvoz otpada, te Lovačkog društva „Čepin“ koje je nositelj koncesije na ovaj objekt. Ovim putem želimo istaknuti kako ćemo surađivati sa svima kojima je dobrobit Čepina na prvome mjestu. Koristimo priliku i pozivamo sve građane Čepina da nam se priključe u ovoj akciji i pomognu nam ostvariti bolji i ljepši Čepin, Čepin kakvog zaslužujemo.

Dodatne informacije:
Bernard Bestvina, tajnik podružnice Osječko-baranjske županije Hrvatskih laburista
Mobitel: 091/881-6855

| Broj posjeta: 758 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti iz Čepina organiziraju javnu radnu akciju za obnovu lovačkog doma"

Imate li komentar?