Kvalitetan zdravstveni sustav kao temelj dobre socijalne države

Sisak, 20. listopada – Javnu tribinu „Reforma javnog zdravstva i moguće posljedice za građane Sisačko-moslavačke županije“ koja je u organizaciji Podružnice Laburista SMŽ-a održana u zgradi Državnog arhiva u Sisku, upriličili su predstavnici zdravstvene struke dr. Davor Jelaska, predsjednik Ogranka liječničke komore za Sisačko moslavačku županiju, dr. Marina Lokner, primarno zdravstvo, dipl.oec. Darko Srbljanin, pročelnik za zdravstvo SMŽ, dr. Martina Radmanović Škrbić, predsjednica Podružnice Sisak Sindikata liječnika, dr. Ivana Šmit, predsjednica HUBOL-a za SMŽ, te sindikalni povjerenik Sindikata liječnika Podružnice Sisak, dr. Miroslav Dubovečak, sanacijski upravitelj bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak, dr. Ivan Marijetić, zamjenik sanacijskog upravitelja bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak.

Pod moderatorskom kapom zastupnika Mladena Novaka sudionici su iznijeli stručno viđenje stanja u bolničkom dijelu te dali zanimljive osvrte na posljedice koje su proizašle iz Zakona o sanaciji javnih ustanova ali i na moguće posljedice “Master plana” koji je Vlada RH prihvatila, a potom i povukla iz saborske procedure, te na posljedice koje su proizašle iz izmjena stope doprinosa za zdravstvo. U raspravi su sudjelovali i predstavnici zdravstvenog osoblja koji su se odazvali ovoj tribini.

Zaključke i prijedloge s ove tribine u ime Hrvatskih laburista Mladen Novak će dostaviti Ministarstvu zdravlja, odnosno ministru Siniši Vargi.

| Broj posjeta: 946 |

Želite li komentirati? Objava: "Kvalitetan zdravstveni sustav kao temelj dobre socijalne države"

Imate li komentar?