Kutinski Laburisti razbjesnili gradonačelnika Rudića

Laburisti Kutine protekloga su vikenda u akciji „Vratite nam naša parkirališta“ prikupili više od 500 potpisa i time izazvali bijes u Gradskoj upravi Grada Kutine. Prvi čovjek Laburista Kutine Momir Rajšić zbog diskriminacije u odnosu na ostale gradove u županiji, pozvao je sugrađanke i sugrađane da potpišu peticiju za vraćanje slobodnih parkirališnih zona, odnosno besplatnog gradskog parkirališta i time postao trn u oku gradonačelniku Andriji Rudiću.

Laburisti Kutine

U letku peticije kojim pozivaju sugrađane na podršku Laburisti postavljaju pitanje jesu li građani Kutine toliko bogatiji i manje socijalno ugroženi od primjerice, građana Ivanić-Grada, Kloštra, Križa, Popovače, Lipovljana, Novske, Pakraca, Lipika ili Siska? Ne vidimo razloga da jedino Kutina ima nepotrebni harač i zato tražimo da se to hitno promijeni.

„Prije par godina kada je Andrija Rudić postao gradonačelnik načeli smo temu naplate parkiranja. On je tada tvrdio kako je naslijedio vrući krumpir od bivšeg gradonačelnika Žmegača, te su mu zbog petero zaposlenih vezane ruke. Sada, na kraju treće godine mandata, ima troje zaposlenih, no on širi zone naplate – uzima zadnje dvije oaze u središtu grada, te osjećam da g. Rudić više ne razmišlja o rješavanju problema i odlučujem pred IO ogranka iznijeti plan akcije“ – ističe Momir Rajšić.

Momir Rajšić

Kutinski Laburisti prihvaćaju akciju i od Gradske uprave koja je dužna služiti interesima građana zahtijevaju da u zadnjem kvartalu 2016. ukine naplatu parkiranja iza DM-a, kako bi građani Kutine mogli nesmetano ostaviti vozilo te na miru obići institucije bez nepotrebnog troška koji osobito opterećuje starije stanovništvo i sve one slabijeg imovinskog stanja. Također, Laburisti traže i da se u proračunu za 2017 g. iz prihodovne stavke izostavi nepravedno nametnuti trošak parkiranja građanima Kutine.

Tome im se protekloga vikenda pridružilo više od petstotinjak građanki i građana, a kako saznajemo, zbog velikog interesa javnosti potpisi će se moći dati i u petak 29. travnja. Nakon toga Laburisti će sa zahtjevom za ukidanjem naplate parkiranja ići direktno u Gradsku upravu. (IL)

| Broj posjeta: 393 |

Želite li komentirati? Objava: "Kutinski Laburisti razbjesnili gradonačelnika Rudića"

Imate li komentar?