Križevci: Laburist Damir Špoljar zatražio ostavku Dragutina Guzalića i postavio škakljivo pitanje

Na 22. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca pod aktualnim satom za riječ se javio vijećnik Hrvatskih laburista – Stranke rada Damir Špoljar. U uvodnom obraćanju zatražio je ostavku predsjednika Gradskog vijeća Dragutina Guzalića. “Već drugi puta imam primjedbu na predsjednika Gradskog vijeća i ponovo tražim njegovu ostavku. Odgovori na vijećnička pitanja dostavljaju se do prve sljedeće sjednice, a od zadnje sjednice nisam dobio odgovore na pitanja, a inzistirao sam na tome”, kazao je Špoljar.

Napomenuo je kako je u dnevnom tisku pročitao da je Grad izgubio sudski spor sa tvrtkom “Radnik”. “U presudi je navedeno kako se na sudskom ročištu nije pojavio nitko od strane Grada koji mora platiti nastale troškove i kamate. Koja osoba u gradskoj upravi je odgovorna za ovaj propust i hoće li se protiv te osobe poduzeti ikakove mjere?”, upitao je Špoljar.

Križevački gradonačelnik Branko Hrg rekao je neka se skine stenogram odgovora od prošle sjednice, a u dnevnom tisku je pisalo oko spora koji grad ima sa tvrtkom “Radnik”. “Grad ima još sporova i to je normalno u poslovnim odnosima”, rekao je Hrg.

S klupe je Marijan Vuković (A-HSS) dobacio “to nije normalno”. Gradonačelnik Hrg se nije dao smesti te je rekao kako ima raznih sporova, negdje tužimo mi, a negdje tuže nas, sudovi presuđuju. “Ništa grad ne mora platiti i za ništa grad nije oštećen, radi se o prvostupanjskoj presudi, podnijet je prigovor i čekamo drugostupanjsku presudu. Kad to bude gotovo onda ću vam dati konkretan odgovor”, rekao je Hrg. (Prigorski.hr)

Damir Špoljar

| Broj posjeta: 233 |

Želite li komentirati? Objava: "Križevci: Laburist Damir Špoljar zatražio ostavku Dragutina Guzalića i postavio škakljivo pitanje"

Imate li komentar?