Koprivnički laburisti u akciji

Dana 29. listopada 2011.godine Koprivnički laburisti su odradili prvu u nizu predizbornih akcija. Naime, prema programu i planu aktivnosti koje smo osmislili i započeli provoditi u II. Izbornoj jedinici, Hrvatski laburisti iz Koprivnice su odradili akciju polaganja „kamenčića temeljčića„ za izgradnju Hrvatskog Državnog Zatvora. Naš trud oko ove akcije nagradili su građani Koprivnice koji su prepoznali smisao cijele akcije i odazvali se te položili svoj kamenčić.

Iako je akcija najavljivana već od petka 28.10. putem etera Radio Drave iznenadio nas je odaziv građana, a još veće iznenađenje su nam priredili članovi HDZ-a koji očito nisu bili upoznati s našim namjerama, pa su ubrzo nakon što su postavili svoj štand nedaleko od nas netragom nestali. Očito im se nije dopao interes građana na našem štandu, pa su zaključili da je bolje povući se ili nisu imali ideju kako insfinancirati ovakav projekt. Građani su to primijetili pa smo mogli čuti kojekakve komentare, kao “nije im od kapitalnog značaja” , “možda su pomislili da primate rezervacije” i “blokirali im račune pa mogu ostati samo pola sata”.

Ovom prilikom je dvjestotinjak građana Koprivnice spontano položilo kamenčiće temeljčiće na postolje kipa kod ulaza u Gradsku tržnicu uz znatnu dozu humora i dosjetki na račun onih koji su se prepoznali kao kandidati za stanare Hrvatskog Državnog Zatvora. Građanima smo zahvalili prigodnom zahvalnicom, čiji je tekst plijenio pažnju i lokalnih HSLS-ovaca koji su nedaleko od nas po već viđenom scenariju dijelili kuhano vino i nekih “viđenijih ili poznatijih” građana koji su uz smiješak prolazili pored našeg štanda.

Tijekom akcije tajnik ogranka Koprivnica i kandidat na izbornoj listi Darko Tetec je dao intervju za lokalnu radio postaju Radio Dravu nakon kojeg nam je u roku sat vremena ponestalo kamenčića.

Da smo izazvali interes građana Koprivnice potvrđuju i glasine, odnosno prepričavanja po gradu, nakon naše akcije, a i e-mailovi podrške i čestitki od strane simpatizera naše stranke.

Jedino što ovom akcijom nismo otkrili je odgovor na pitanje “Što još spremate?”, a koji smo mogli čuti u danima nakon akcije.

Već u slijedeću subotu 05.11. odgovoriti ćemo i na to pitanje, naravno ne u potpunosti, jer smo najavili dio odgovora svaku subotu tijekom 11. mjeseca do konačnog odgovora 04.12.

Akcija “Kamenčići temeljčići” se nakon Koprivnice seli u Bjelovar i Zagreb, pa će biti zanimljivo vidjeti reakcije građana i ovih gradova.

— Željko Barbir

| Broj posjeta: 767 |

Želite li komentirati? Objava: "Koprivnički laburisti u akciji"

Imate li komentar?