Koprivnički laburisti popravili dječje igralište u Omladinskoj devastirano tijekom izgradnje rotora

Samo nekoliko stotina kuna za kupnju potrebnog materijala i dobra volja članova koprivničkog ogranka Hrvatskih laburista trebalo je u subotu da se saniraju oštećenja na dječjem igralištu u Omladinskoj, uz rotor na križanju ulica Gorička i Dore Pejačević. Jedno od najnovijih dječjih igrališta u Koprivnici ostalo je devastirano nakon izgradnje rotora, na što su laburisti, kako kažu, upozoravali odgovorne, no pomaka nije bilo. A kako sigurnost djece ne može čekati, odlučili su stvari uzeti u svoje ruke. Rekao nam je to glasnogovornik i tajnik koprivničkih laburista Darko Tetec:

„Ostalo je devastirano to dječje igralište što je potencijalno bilo vrlo opasno nakon odlaska tih građevinaca. Ograda koja je bila potpuno strgana, ajmo reći uništena, s vrlo oštrim žicama, šipkama, i ne znam čim sve ne; do polomljenih dasaka na klupama, ljuljačka polomljena, neke grane stare i tak dalje; letvice polomljene. Znači, bilo je dosta toga što je moglo uzrokovati ozljeđivanje djece.“

Laburisti su spremni nastaviti s popravcima na dječjim igralištima, a iako im je sigurnost djece na prvom mjestu, namjera im je ujedno potaći gradske službe da brže reagiraju na potrebe građana.

Međutim, na akciju koprivničkih laburista osvrnula se pročelnica za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Maja Ištvan Krapinec istaknuvši da su za nadzor igrališta zauženi komunalni redari. Svaka inicijativa i pomoć građana je dobrodošla, kaže Ištvan Krapinec no upozorava da za konkretne zahvate grad angažira ovlaštene izvođače:

“Svaki nedostatak koji se uoči, upućujem da se javi ili komunalnim redarima ili djelatnicima Komunalca i tada se igralo i popravlja. Samoinicijativno popravljanje nije uputno.”

Recimo i komunalni redari igrališta obilaze mjesečno a neka sezonski, dok se održavanje i potrebni popravci organiziraju sezonski za sva igrališta.

Osvrt pročelnice Ištvan-Krapinec potom su komentirali koprivnički laburisti: “Pročelnica navodi kako komunalni redari redovito obilaze i utvrđuju postoje li neki nedostatci. Evo, mi smo prije desetak dana snimili još >>fotografija dječijih igrališta iz kojih je jasno kako su igrališta zanemarena. Nadamo se da su komunalni redari obišli i ova igrališta i da su mjerodavne obavijestili te da su uklonjeni uočeni problemi i potencijalne opasnosti za djecu. Ne bi bilo zgodno da neko dijete nastrada na nekoj od ovih sprava. Koprivnički laburisti spremni su odvojiti još svog vremena, znanja i truda da bi sva dječja igrališa u Koprivnici postala sigurna.”

Pogledajte i galeriju fotografija s akcije uređenja.

Izvor: Radio Drava, Uredništvo

| Broj posjeta: 664 |

Želite li komentirati? Objava: "Koprivnički laburisti popravili dječje igralište u Omladinskoj devastirano tijekom izgradnje rotora"

Imate li komentar?