KOPRIVNICA Vrijeme je da javne financije napokon i postanu javne

Laburisti traže da se informacije o prihodima i rashodima gradskog proračuna objavljuju na gradskim web stranicama

Kako od gradske uprave nismo dobili odgovor na zahtjev da se sve sjednice Gradskog vijeća prenose uživo, na tome ćemo inzistirati i na prvoj sjednici, koja je sazvana za ponedjeljak – najavio je jučer Siniša Bosanac, novi koprivnički vijećnik iz redova Hrvatskih laburista.

Pojašnjava kako laburisti traže da se sjednice prenose na radijskoj postaji u gradskom suvlasništvu te video streamingom na gradskim internetskim stranicama, a potom da se videozapis stavi na You Tube, na kojem Grad Koprivnica već ima svoj kanal.

– Također ćemo postaviti pitanje gdje su kamere i druga oprema koje je grad svojedobno kupio za nikad pokrenuti gradski kabelski TV kanal. Ta je oprema navodno bila iznajmljena Varaždinskoj televiziji. Ako je tome doista tako, onda treba inzistirati da ta televizijska kuća odradi prijenose sjednica Gradskog vijeća – drži Bosanac.

Napominje kako će laburisti također zahtijevati potpunu transparentnost gradskih financija.

– I prihodi i rashodi gradskoga proračuna moraju se objavljivati na mjesečnoj razini na gradskim internetskim stranicama. Vrijeme je da javne financije napokon i postanu javne – veli novopečeni koprivnički vijećnik.

U paket laburističkih zahtjeva za većom transparentnošću rada gradske administracije ide i onaj o objavljivanju imena svih članova upravnih vijeća.

– Budući da gradonačelnica sada ima ovlast sama razrješavati i imenovati članove upravnih vijeća, tražimo da se te informacije objavljuju, kao i iznosi njihovih naknada – zaključio je Bosanac.

Izvor: http://www.vecernji.hr/regije/vrijeme-je-da-javne-financije-napokon-postanu-javne-clanak-568315

| Broj posjeta: 664 |

Želite li komentirati? Objava: "KOPRIVNICA Vrijeme je da javne financije napokon i postanu javne"

Imate li komentar?