KOPRIVNICA Prodaju gradske nekretnine u Starčevićevoj laburisti prijavljuju Ministarstvu uprave (audio)

Odluka koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak o prodaji gradske nekretnine od 1300 kvadrata u Starčevićevoj ulici je ishitrena, tajna i netransparentna, a objavljena početna cijena od 860 kuna po kvadratu je – s obzirom na lokaciju, sramotno mala. Ocjena je to koprivničkih laburista čiji je predsjednik Siniša Kavgić zaključio:

„Smatramo da je pronađen pogodan kupac i da se njemu ide na ruku da što prije kupi nekretninu te da je ovaj natječaj čista farsa.“

Laburistički gradski vijećnik Siniša Bosanac upozorava da prema gradskom Statutu i zakonskim propisima gradonačelnica nije mogla raspisati natječaj za prodaju 1.124.250,00 kuna vrijedne nekretnine bez da je takvu odluku najprije donijelo Gradsko vijeće. Gradonačelnica Koprivnice naime samostalno može donositi odluke o poslovima te kupovini ili otuđenju gradske imovine u vrijednosti od 0,5% gradskih prihoda bez primitaka za prošlu godinu, ali ne više od milijun kuna, istakao je Bosanac te najavio:

„Ona nije to smjela napraviti što je napravila. Mi ćemo ovaj slučaj prijaviti na Ured državne uprave i Ministarstvo uprave pa ćemo vidjeti što će oni reći. Nadam se da će oni uspjeti zaustaviti protuzakonito ponašanje gradonačelnice.“

Recimo i da gradonačelnica Koprivnice ima pravo donositi odluke u vrijednosti 600.000,00 kuna, iako je prije dva dana rekla da je riječ o iznosu od 300.000,00 kuna te da je javna dražba za prodaju gradske zgrade i zemljišta u Starčevićevoj ulici sazvana za sutra ujutro u 8 sati.

| Broj posjeta: 651 |

Želite li komentirati? Objava: "KOPRIVNICA Prodaju gradske nekretnine u Starčevićevoj laburisti prijavljuju Ministarstvu uprave (audio)"

Imate li komentar?