KOPRIVNICA Najavili pojačane aktivnosti na području Koprivničko-križevačke županije (audio)

U Koprivničko-križevačkoj županiji ima tema o kojima treba otvarati javne rasprave. To su svakako nezaposlenost, smanjena gospodarska aktivnost, nekvalitetna prometna infrastruktura, bezidejnost u shvaćanju problema sela i poljoprivrednika, sve lošija socijalna i zdravstvena skrb, te problemi staračkih domaćinstava. Rekao je to u svom obraćanju javnosti novoizabrani predsjednik županijske podružnice hrvatskih laburista Siniša Kavgić te najavio:

„Zalagat ćemo se da sredstva iz županijskog proračuna najvećim dijelom se vrate kroz kvalitetne programe i projekt eonima koji taj proračun pune a to su stanovnici naše županje. Također se nadamo da će rad na prepoznatljivosti laburista biti na cijelom području naše županije kao što je u gradu Koprivnici.“

Kavgić još uvijek obnaša i funkciju predsjednika koprivničkih laburista, a hoće li i nastaviti ovisi prvenstveno o odluci izvršnog odbora koprivničkog ogranka. No kako sam Kavgić kaže da ne može sjediti na dvije stolice, za očekivati je da će koprivnički laburisti na izvanredne stranačke izbore. Članovi će birati među onima koji se kandidiraju, a hoće li se za novog stranačkog predsjednika kandidirati vijećnici Darko Tetec i Siniša Bosanac, još će – rekli su – razmisliti.

LABURISTI NE PODRŽAVAJU PROGRAM JAVNO-PRIVATNOG PARTNERSTVA ZA FINANCIRANJE IZGRADNJE I DOGRADNJE KOPRIVNIČKIH ŠKOLA

Gradski vijećnici nisu dobili konkretne brojke o investiranju u koprivničko osnovnoškolsko obrazovanje preko programa javno-privatnog partnerstva. Iako su potpisani sporazumi vrijedni 120 milijuna kuna, ne zna se koliko će što točno koštati i koliko će godina to trajati. Rekao je to tajnik koprivničkog ogranka laburista, gradski vijećnik Darko Tetec te ponovio stav te stranke:

„Financiranje osnovnoškolskih ustanova u gradu Koprivnici je prioritet i obveza grada. Ukoliko sredstva nisu osigurana od strane države ili nekog trećeg izvora, to treba se financirati iz proračuna grada Koprivnice. A projekti tipa Medijskog sveučilišta, visokoškolskog obrazovanja trebaju se financirati iz alternativnih sredstava financiranja, znači javno-privatno partnerstvo. Po meni, ovdje su izokrenuti prioriteti financiranja.“

Laburisti na sjednici Gradskog vijeća nisu glasali protiv programa javno-privatnog partnerstva, na temelju kojeg je gradonačelnica jučer i potpisala sporazume o ulaganjima 120 milijuna kuna u gradsko osnovno-školsko obrazovanje, ali nisu digli ruke ni za taj projekt.

KOPRIVNIČKA OPORBA NAJAVLJUJE SAZIVANJE TEMATSKIH SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Nakon samo dvije radne sjednice vidljivo je da zahvaljujući laburistima okupljanja koprivničkih gradskih vijećnika više nisu formalna demonstracija glasačke mašinerije, i ne služe samo tome da se verificiraju odluke onih koji u gradu obnašaju vlast. Ocjena je to samih koprivničkih laburista koji su vrlo brzo spoznali kako doskočiti većini koja ne prihvaća njihove prijedloge. Poznavanjem gradskih akata, aktivnim radom i suradnjom oporbe može se – ako ništa drugo, doći do odgovora na postavljena pitanja, zaključio je to laburistički vijećnik Siniša Bosanac:

„Kolega Ernest Forjan iz Kluba HDZ-HSS je najavio da će predložiti održavanje tematske sjednice na temu Pišornice. I mi hrvatski laburisti ga podržavamo u tome. I nadamo se da će i oporbeni blok HDZ, HSS, Hrast i nezavisni Švaco podržati našu nakanu da se održi tematska sjednica na temu Medijskog sveučilišta.“

Tako će končano javnost biti upoznata sa svim aspektima oko Medijskog sveučilišta, jer na sjednici gradskog vijeća trebaju biti izneseni svi relevantni podaci oko njegova osnivanja.

A da sazivanje tematske sjednice Gradskoga vijeća mimo volje vladajuće većine nije nemoguće, potvrđuju i gradski akti u kojima stoji da sazivanje sjednice gradskog vijeća može inicirati trećina gradskih vijećnika, što je u Koprivnici samo sedam vijećnika.

| Broj posjeta: 587 |

Želite li komentirati? Objava: "KOPRIVNICA Najavili pojačane aktivnosti na području Koprivničko-križevačke županije (audio)"

Imate li komentar?