Koprivnica: Komunalac može i trebao bi spustiti cijene svojih usluga za 10 – 20 %

Izgleda da je koprivnički Komunalac u bajkovitoj situaciji dok građani jedva podmiruju svoje obveze. Ustvrdili su to koprivnički laburisti ukazavši da se gradsko komunalno poduzeće ponaša kao trgovačko društvo kojemu je cilj stvaranje profita a ne kao komunalni servis građanima.

Kao argumente naveli su milijunska ulaganja u projekte koji nisu saživjeli, poput nabavke plinskih i vodo čitača, uređenja vodocrpilišta Ivanščak i Lipovec, te kupnje novih poslovnih prostora i raskošnog uređenja poslovne zgrade u Mosnoj. Zbog svih ovih ulaganja zaključili su da je riječ o nepotrebnim troškovima koji su svaljeni na teret građana, a tajnik koprivničkih laburista Darko Tetec stoga je javno uputio zahtjev skupštini društva, odnosno gradonačelnici Vesni Želježnjak:

„Zahtijevamo od skupštine Komunalca da preispita dosadašnji rad i djelovanje članova Nadzornog odbora i Uprave Komunalca i da donese adekvatne mjere.”

Laburisti također ukazuju da se Komunalac, kao gradska komunalna tvrtka ne bi smio baviti djelatnosti kojima direktno konkurira malom poduzetništvu u gradu, što je slučaj s cvjećarnicom otvorenom pored groblja. Tetec pak ukazuje da nelogičnim smatraju da Komunalac financira izgradnju nove koprivničke mrtvaćnice a da mu taj novac u godinama koje slijede bude vraćen iz gradskog proračuna:

„Ispada da komunalno poduzeće ima puno više novca nego grad Koprivnica i da ne znaju praktički kud da ulažu taj novac.”

Laburisti smatraju da sve to ukazuje na mogućnost da koprivnički Komunalac u ova krizna vremena za 10 do 20 posto snizi cijene svojih usluga.

Izvor: http://www.koprivnica.net/vijesti/vijesti-pregled/15906-Laburisti-komunalac-mo%C5%BEe-i-trebao-bi-spustiti-cijene-svojih-usluga-za-10-20

| Broj posjeta: 887 |

Želite li komentirati? Objava: "Koprivnica: Komunalac može i trebao bi spustiti cijene svojih usluga za 10 – 20 %"

Imate li komentar?