KOPRIVNICA Inicijative za bolji rad (audio)

Koprivnički laburisti na konferenciji za medije iskazali su svoje nezadovoljstvo radom gradskog vijeća te stanjem dječjih igrališta u Koprivnici. Predstavili su i inicijative s kojima bi kvaliteta rada gradskog vijeća bila poboljšana kao i prijedloge za veću sigurnost koprivničkih mališana.

U vezi rada gradskog vijeća prijedlog je izmjena gradskog Poslovnika da sjednice nemaju više od 15 točaka dnevnog reda ukupno, osim iznimno, da se rok za dostavu materijala vijećnicima produži na sedam radnih dana te da sastav stalnih radnih tijela bude razmjeran stranačkoj strukturi Gradskog vijeća.

Uz ovaj prijedlog ponovno su u proceduru uputili zahtjev za smanjenje komunalnog doprinosa te zahtjev za smanjenje plaće gradonačelnice, njenih zamjenika te naknada za predsjednika Gradskog vijeća i gradske vijećnike. “Smatramo da u ovoj ekonomskoj i gospodarskoj situaciji svi trebamo snositi teret krize pa i obnašatelji dužnosti u Gradu” – ističe se u priopćenju koprivničkih laburista.

Odgovor na kritike koprivničkih laburista uputio je Zoran Gošek, predsjednik gradskoga vijeća:

Koprivnički laburisti podsjećaju kako su akcijom popravljanja javnog dječjeg igrališta u Omladinskoj ulici ukazali na ozbiljan problem oko redovitog, temeljitog i kvalificiranog održavanja javnih dječjih igrališta.

“Činjenice govore da sustav o kojem su predstavnici Grada govorili ima više nego očite nedostatke te da se njegova manjkavost očituje ponajprije u tomu jer se ne zna točno tko je, kada, kako i s kojim sredstvima zadužen za preventivno održavanje dječjih javnih igrališta. Iz priopćenja gradskih službi nije jasno ni tko, kada i kako radi na poslovima sezonskog održavanja i nabave dotrajalih dijelova.”

Jedno od mogućih rješenja je da se poslovi oko održavanja vanjskih javnih igrališta izdvoje iz nadležnosti gradskih tvrtki i službi te uz odgovoran nadzor prepuste privatniku/privatnicima. Ovakav oblik outsourcinga osigurao bi stalan i redovit nadzor svih javnih vanjskih igrališta obrtnika ili trgovačkog društva, i znalo bi se tko je odgovoran za održavanje. Usto, ovim rješenjem bi se otvorilo nekoliko radnih mjesta, a da se pritom ne ugroze radna mjesta zaposlenika gradskih tvrtki.

Laburisti predlažu i hitno otvaranje dječje igraonice u zatvorenom prostoru (Dom mladih ili bivša zgrada socijalnog), gdje bi se zaposlilo najmanje dvoje mladih, obrazovanih za rad s djecom. U početku bi se njihove neto plaće isplaćivale iz pristojbe od, primjerice, deset kuna na sat, dok bi eventualni trošak Grad bio u plaćanju doprinosa, i to samo ako se iz pristojbi ne bi namaknuo ukupan iznos plaće. Igraonica bi se potom sama financirala za razdoblje u godini dok je u funkciji.

| Broj posjeta: 673 |

Želite li komentirati? Objava: "KOPRIVNICA Inicijative za bolji rad (audio)"

Imate li komentar?