KOPRIVNICA Gradonačelnica nakon pritiska laburista poništila natječaj

Koprivnički laburisti na press konferenciji 9. listopada 2013. godine upozorili su javnost na nezakonito i neovlašteno ponašanje gradonačelnice koja je objavila natječaj za prodaju nekretnine a na to nije imala pravo. Unatoč vrlo oštrim riječima upućenim Hrvatskim laburistim Koprivnica, mi smo, svjesni svoje odgovornosti prema građanima, odlučili pokušati razriješiti nastalu situaciju na konstruktivan način.

Stoga smo u ponedeljak 14.10.2013. godine zatražili razgovor s predsjednikom gradskog vijeća gospodinom Gošekom. Razgovoru su prisustvovali Siniša Bosanac gradski vijećnik laburista, Zoran Gošek predsjednik gradskog vijeća i zamjenica gradonačelnice gospođa Melita Samoborec.

Na razgovoru smo iznijeli prijedloge na koji način se može razriješiti nezakonito postupanje gradonačelnice:

1. da gradonačelnica poništi svoju odluku. Najjednostavnije i najbezbolnije rješenje za sve nas.

2. Ako se to ne dogodi onda će laburisti u hitnoj proceduri predložiti da gradsko vijeće donese odluku s kojom bi se poništila odluka gradonačelnice. U slučaju da predsjednik gradskog vijeća i vladajuća većina to odbije ostaje posljednja mogućnost:

3. Laburisti će podnijeti prijavu prema Ministarstvu uprave u kojoj će zatražiti da nadzor ministarstva poništi neupravni akt koji je donijelo nenadležno tijelo.

Pored toga upozorili smo gospodina Gošeka da bi u slučaju trećeg rješenja pored gradonačelnice on i vladajuća većina u gradskom vijeću bili suodgovorni za nezakonito i neovlašteno postupanje gradonačelnice. Također smo ga upoznali sa odredbama zakona o regionalnoj i područnoj samoupravi te s odredbama Statuta grada Kopivnice koji dokazuju da je gradonačelnica postupila nezakonito i neovlašteno.

Gospodin Gošek je zamolio vremena da prouči situaciju i da se konzultira sa pravnim službama te nas je nakon kraćeg vremena obavijestio da će gradonačelnica poništiti nezakonitu i neovlaštenu odluku.

Ovim putem izražavamo zadovoljstvo prihvaćanjem našeg prijedloga koji je najbezbolniji za sve, te se pri razrješavanju ove sporne situacije mi Hrvatski laburisti, Koprivnica, zahvaljujemo gospodinu Gošeku što je pripomogao da do njega dođe na dobrobit svih u gradu Koprivnici.

Ovakvim djelovanjem koprivnički laburisti ponovno su pokazali konstruktivnost i želju da se sporne situacije rješavaju na najbezbolniji način. Također smo pokazali da nam je stalo do zakonitosti i da nećemo tolerirati nezakonita postupanja, nejavan i netransparentan rad gradske uprave te ćemo i ubuduće javno upozoravati kad i ako utvrdimo da se radi na štetu građana i protivnom odredbama pozitivnih zakonskih propisa!

U Koprivnici 15.10.2013.
Predsjednik ogranka Siniša Kavgić

| Broj posjeta: 546 |

Želite li komentirati? Objava: "KOPRIVNICA Gradonačelnica nakon pritiska laburista poništila natječaj"

Imate li komentar?