Kolarić u Regionalnom dnevniku objasnio zašto se povukao iz Povjerenstva za praćenje problematike baliranog miješanog komunalnog otpada (video)

Predsjednik podružnice Laburista Varaždinske županije i gradski vijećnik Grada Varaždina Božidar Kolarić odlučio je istupiti iz Povjerenstva koje se bavi rješavanjem problema zbrinjavanja otpadnih bala i daje neopozivu ostavku. U prilogu HTV-a u Regionalnom dnevniku objasnio je kako je glavni razlog ostavke nemoć Povjerenstva jer što god ono odlučilo nije imalo nikakvog učinka zbog pravne zavrzlame.

“Bez politikantskih primisli i skrivenih namjera pristao sam biti član povjerenstva koje bi konačno riješilo pitanje varaždinskih bala. Dao sam sve od sebe, dospio i do ministra, uključio svoje saborske zastupnike, ali bez nekog posebnog učinka. Nisam bio za raspisivanje koncesije i već godinama zagovaram stav da su se bale morale obrađivati u tvornici koja se nalazi uslijed bala, a da pravosuđe odrađuje svoj posao. Kako je problematika bala duboko ušla pravnu zavrzlamu (iz koje zapravo i nikad nije izašla) ja ne vidim više svrhu postojanja povjerenstva. Naime, što god mi zaključili na povjerenstvu nema učinka jer nekakav pravni akt stopira inicijativu povjerenstva.”

“Sad imamo i tužbu koncesionara, a bale su i dalje gdje su bile uz opasku da je biologija napravila svoje i da svakim danom imamo sve više blata umjesto nečeg što smo po mom sudu mogli već prije par godina obraditi. Podsjećam da sam kao gradski vijećnik prošle godine predložio da se protiv nadležnog ministra podigne kaznena prijava ukoliko postoje indicije da se namjerno stopira rješenje bala. To je vrlo rezolutno odbijeno, dok se danas najavljuje mogućnost podizanja sudskih tužbi protiv države. Zbog čistoće svojeg obraza, dosljednosti u stavovima koje zagovaram godinama, dajem neopozivu ostavku na mjesto člana povjerenstva koje se bavi problematikom rješavanja bala. Ispričavam se svim članovima povjerenstva ukoliko sam bilo kojim svojim postupkom nekog uvrijedio. Ja ću kroz rad u Gradskom vijeću dati sve od sebe da na pravi način riješimo taj problem.” – ističe Kolarić. (IL)

| Broj posjeta: 663 |

Želite li komentirati? Objava: "Kolarić u Regionalnom dnevniku objasnio zašto se povukao iz Povjerenstva za praćenje problematike baliranog miješanog komunalnog otpada (video)"

Imate li komentar?