Klub vijećnika HNS-a klub je poreznih dužnika

Prebrojavanje poreznih dužnika nije najzahvalnija disciplina jer nisu svi dugovi isti, ali Hrvatski laburisti žele upozoriti javnost da su porezni dugovi nekih lokalnih političara za nas izuzetno važni, osobito kada se radi o ljudima koji odlučuju o našim lokalnim proračunima.

Novomarofski ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada pozdravlja taj potez Vlade RH, međutim, želimo skrenuti pozornost javnosti na činjenicu da su među najvećim poreznim dužnicima sa područja Grada Novog Marofa upravo neki vodeći i utjecajni političari, pretežno iz redova HNS-a.

Tako neslavnu listu poreznih dužnika – poduzetnika iz redova HNS-a predvodi gradski vijećnik i donedavni predsjednik Mjesnog odbora Završje Dejan Biškup sa 251.745,41 kn duga. Njegov iznimno velik dug niti ne čudi obzirom na to da je sa svojom suprugom u 2010.god. izgradio novu luksuznu kuću u Beli vrijednu više do 100.000,00 € pa su očito obveze prema državi i dobavljačima, kojima duguje više od milijun kuna, ostale u drugom planu. Njega na listi dužnika slijedi gradski vijećnik Mario Košćak sa 205.628,23 kn duga. U ovom slučaju pozamašni dug i problemi u vođenju vlastitog posla za HNS su očito bili zadovoljavajuća kvalifikacija pa taj vijećnik čak i zastupa interese Grada u skupštini Novokoma. Također, na listi dužnika je još jedna gradska vijećnica – Štefanija Zidar, koju porezni dug od 167.109,44 kn nije spriječio da po drugi put obnaša dužnost predsjednice MO Purgari.

Zahvaljujući samo toj trojki Klub vijećnika HNS-a duguje preko 600 tisuća kuna poreza pa ih možemo slobodno nazvati „Klub poreznih dužnika“. Dug toga kluba bio bi još i veći da neslavnoj trojki vijećnika pridodamo i brojne druge istaknute dužnike iz redova te stranke, poput, primjerice, Mladena Kovača, građevinskog poduzetnika iz Ključa čiji porezni dug premašuje čak 321 tisuću kuna. Njemu, da podsjetimo, na prošlim lokalnim izborima 2009.god. nije puno nedostajalo da postane gradski vijećnik HNS-a i time 4. član „Kluba poreznih dužnika“ te stranke. Nama laburistima neshvatljivo je da vijećnici HNS-a sami ne plaćaju porez i privatno loše posluju, ali jako dobro znaju kako treba raspolagati s tuđim porezom i kako trebaju poslovati Grad i njegova trgovačka društva i ustanove.

HNS se često hvali kako u Novom Marofu broji preko 800 članova. Spomenuta dužnička četvorka na prošlim lokalnim izborima 2009.god. je zauzela visoka mjesta na gradskoj listi HNS-a (2., 3., 4. i 8. mjesto) tako da se ozbiljno možemo upitati da li su loše poslovanje i gomilanje dugova glavni kriteriji za napredovanje u toj stranci.

Nažalost, na objavljenoj listi poreznih dužnika nalaze se i brojni pošteni poduzetnici i građani koji su zapali u probleme ne svojom krivnjom, već često krivnjom vlastitih dužnika, raznih prevaranata, banaka, pa čak i same države koja ne ispunjava redovito svoje obveze. Međutim, kad pojedinci povećavaju svoju privatnu imovinu, a zanemaruju obveze prema vjerovnicima i državi, kao što je to kod nekih ovdje slučaj, opravdanja jednostavno nema.

HRVATSKI LABURISTI – STRANKA RADA
PODRUŽNICA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE
Ogranak Novi Marof

Zoran Žugec, predsjednik Ogranka

| Broj posjeta: 998 |

Želite li komentirati? Objava: "Klub vijećnika HNS-a klub je poreznih dužnika"

Imate li komentar?