Kaštelanski laburisti apeliraju svim odgovornima u slučaju neupisanih kaštelanskih srednjoškolaca

Potaknuti brojnim upitima zabrinutih roditelja i građana Kaštela glede neriješene situacije oko upisa naših srednjoškolaca u novu školsku godinu u srednju školu „Braća Radić“, dužni smo predočiti naš stav, ali i stav kaštelanske zabrinute javnosti.

Ne ulazeći u meritum zakonskih propisa i osobnih i stručnih odgovornosti, apeliramo na sve odgovorne (ravnatelj i školski odbor, pročelnik za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije i resorno Ministarstvo) da politička prepucavanja i poentiranja ostave za kasnije, a da na prvo mjesto stave HITNO rješenje za neupisane kaštelanske srednjoškolce.

Neka humanost i ljudska briga budu iznad slova na papiru!

Ne sporeći nužnost i potrebitost u pridržavanju svih hrvatskih zakona i propisa, uključujući ovom prilikom sve što se odnosi na prosvjetu i školstvo, ne možemo a da ne primijetimo različitost praksi i tumačenja od strane lokalne samouprave (Županija) i državne uprave (nadređeno Ministarstvo), što je svakako zbunjujuće za pravne laike i obične građane koji nikako ne mogu biti krivci za ovaj apsurd, ali su zato sa svojom neupisanom djecom ispali kolateralne žrtve.

Odgovornima i stručnima ostavljamo usklađivanje legislativa i propisa te moguće utvrđivanje stvarne krivnje i propusta, ali ne možemo kaštelanske srednjoškolce ostaviti neupisane na ulicama, umjesto u školskim klupama. Strogoću trenirajte negdje drugdje.

Naša djeca su na prvom mjestu!

Kaštelanski Laburisti stoga apeliraju na resornog ministra Jovanovića da snagom svoje funkcije i socijalnog senzibiliteta ODMAH „rasiječe ovaj Gordijev čvor“ i pozitivno razriješi problem sa neupisanim srednjoškolcima!

Jer nijedno dijete u toj dobi ne smije u ovo vrijeme biti izvan školskih učionica.

Jadran Periša
Predsjednik ogranka Kaštela

| Broj posjeta: 952 |

Želite li komentirati? Objava: "Kaštelanski laburisti apeliraju svim odgovornima u slučaju neupisanih kaštelanskih srednjoškolaca"

Imate li komentar?