Karlićeva vizija: automobil, supruga i kum na grbači Vinkovčana

Vinkovački Laburisti oštro osuđuju rastrošnost i socijalnu neosjetljivost gradonačelnika Mladena Karlića, koji se nagradio novim automobilom vrijednosti gotovo pola milijuna kuna, dok njegovih 6.897 nezaposlenih sugrađana nema osnovne uvjete za život.

Ako ovakvom ponašanju gradonačelnika pridodamo i nepotističke manire u vidu zapošljavanja supruge Jadranke Mustapić – Karlić na mjesto pročelnice Županijskog upravnog odjela za školstvo, iako je netom prije razriješena dužnosti ravnateljice Vinkovačke tehničke škole zbog utvrđenih koruptivnih radnji, možemo zaključiti da se „vizija“ koju je u svojoj kampanji Karlić toliko naglašavao, realizira tek na pogodovanju i uhljebljivanju uskog kruga prijatelja i obitelji.

Naime, Karlić se ne libi javnog pogodovanja svojim kumovima, pa se tako zadnji slučaj arbitrarnih kriterija pri provođenju zakona odnosi upravo na kuma Matu Zulumovića, odnosno njegovu tvrtku „Zuki“, jedne od najboljih ponuditelja pri sklapanju ugovora o javnoj nabavi u Vinkovcima. Nakon što je nadležni upravni odjel utvrdio da njegova tvrtka ilegalno odlaže otpad, umjesto da propiše kaznu predviđenu Zakonom o otpadu (čl.88.st.7.), koju Zulumović treba uplatiti u proračun Grada, na ovu se tvrtku, kako piše u službenom dopisu nadležnog odjela tek „izvršio pritisak“, umjesto da mu je odrezana novčana kazna od 300 do 700 tisuća kuna, kako je propisano zakonom.

Ako od ukupnog broja radno sposobnog stanovništva u Vinkovcima, 23.669 osoba, oduzmemo broj nezaposlenih, kojih je trenutačno 6.897, pridodamo i sve nezaposlene koji se ne vode u službenoj evidenciji HZZ-a, dobivamo broj zaposlenih koji žive u gradu s najnižim plaćama u Hrvatskoj, te moramo upozoriti da su Vinkovčani građani koji žive na rubu siromaštva. Viziju o tome kako zaposliti 6897 osoba sa službene evidencije, gradonačelnik ne samo da nema, nego kupovanjem skupocjenog automobila pokazuje da ga nije briga.

Marina Budimir
predsjednica ogranka Vinkovci

| Broj posjeta: 1.477 |

Želite li komentirati? Objava: "Karlićeva vizija: automobil, supruga i kum na grbači Vinkovčana"

Imate li komentar?