Kampanja u Čepinu iliti čemu mjesni odbori?

U Čepinu su protekli izbori za vijeće mjesnih odbora koji su digli nemalo prašine u medijskom prostoru. Dogodila se izborna prijevara o čemu smo građane već obavijestili, a epilog te priče je da se prigovor Hrvatskih laburista odbija.

Iako se izbori provode samo kako bi se zadovoljila zakonska obveza, mi laburisti nismo time zadovoljni. Naime, po riječima pročelnika općine Čepin Dragutina Romića, mjesni odbori nemaju čak ni blagajnu pa su samim time onemogućeni u radu.

Usprkos svemu tome, mi smo ove izbore shvatili vrlo ozbiljno i odradili smo kampanju koja se sastojala u direktnom kontaktu sa građanima na štandovima, te dijeljenjem letaka. Iako nam ogranak službeno postoji tek 3 tjedna, ostvarili smo ukupno preko 9% glasova, a u konačnici to je rezultiralo jednim osvojenim mjestom. Slažemo se da je moglo i puno bolje, ali iz toga trebamo učiti i još bolje se pripremiti za lokalne izbore 2013. godine. Preko tog jednog osvojenog mjesta nadamo se prodrijeti u problematiku mjesnih odbora i to pitanje izložiti građanima, ali i vlasti u Čepinu koja očito nema razumijevanja za ovaj oblik vlasti najbliži građanima.

— Bernard Bestvina

| Broj posjeta: 864 |

Želite li komentirati? Objava: "Kampanja u Čepinu iliti čemu mjesni odbori?"

Imate li komentar?