Jednima bez naknade, drugima po tržišnoj cijeni

Netransparentni uvjeti dodjeljivanja prostora političkim strankama

Dana 14. srpnja 2012. laburisti Brodsko-posavske županije održali su konferenciju za medije na kojoj su pozvali gradonačelnika i gradsku upravu grada Slavonskog Broda da javno objave sve odluke i izmjene odluka gradskog vijeća po kojima su dodjeljivani gradski prostori političkim strankama. U nastavku prenosimo tematsko priopćenje.

Podružnica Brodsko-posavske županije Hrvatskih laburista podnijela je početkom godine zahtjev Gradu za najam gradskog prostora. Iako smo usmeni odgovor dobili veoma brzo, pismeni je stigao tek nakon višekratnog inzistiranja unatoč tome što je gradska uprava mora odgovoriti na službeni pismeni upit – pismenim putem.

Napominjemo da u odgovoru koji smo dobili stoji da nam Grad nudi prostore putem javnog natječaja i po tržišnim cjenama.

Tražimo odgovor od strane gradske uprave i gradonačelnika Slavonskog Broda da javno, jasno i transparentno obznane koji su kriteriji za dodjeljivanje prostora političkim strankama, jer prema dosadašnjim odgovorima, ali i praksom koja se primijenjuje jasno je vidljivo da uvjeti nisu isti za sve.

Obzirom da na web stranici grada Slavonskog Broda nisu dostupne sve odluke koje su vezane uz dodjeljivanje prostora, a grad se u odgovoru koji su nam proslijedili poziva na odluke objavljene u Službenom glasniku Slavonskog Broda (a većina kojih nije dostupna na internetu), ovim putem pozivamo nadležne gradske službe da nam dostave sve Odluke i izmjene odluka Gradskog vijeća, objavljene u Službenom glasniku Grada a koje se odnose na „utvrđenje poslovnog i drugog prostora u vlasništvu Grada od interesa za lokalnu samoupravu“.

Dodatne informacije:
Zoran Popović, predsjednik podružnice Hrvatskih laburista u Brodsko-posavskoj županiji

| Broj posjeta: 882 |

1 komentar u "Jednima bez naknade, drugima po tržišnoj cijeni"

  1. Znam da Vam to nije utjeha drage kolege, ali kad smo mi varaždinski Laburisti prije godinu dana to pitanje pokrenuli kod nas, odgovor do kojeg smo uz dosta muka došli je bio onakav kakav čete dobiti i Vi. Večina stranaka ne samo da nije plaćala najam nego su i struja, voda, plin i druge režije išle na teret grada. Budite uporni jer nakon naših upita to se je dosta korektno reguliralo iako još i sad nisam siguran kako pojedine stranke plaćaju režije ali mi smo prostor dobili dosta povoljno.
    Božidar Kolarić

Imate li komentar?