Izvještaj sa 4. sjednice Županijske skupštine PGŽ

Nakon prošlomjesečnog beskrajno dugačkog dnevnog reda, ovaj nam se sa svojih 7 točaka činio bezazlenim. Kako to često biva, izgled nas je prevario i održali smo još jednu u nizu maratonskih sjednica čiji su kraj dočekali samo najuporniji. Iscrpni izvještaji o praćenju stanja okoliša, radu muzeja i Centra za brdsko planinsku poljoprivredu, kao i oni pripadajućih upravnih vijeća oduzeli su članovima Skupštine i posljednja zrnca energije. Srećom, Laburisti su u napad krenuli odmah, dok su još bili svježi.

Na samom početku sjednice reagirali smo kroz dvije primjedbe na zapisnik. Prva se odnosila na nesrazmjer u ukupnom broju glasova tijekom glasovanja. Od ukupno prisutna 44 člana skupštine, niti jednom nismo dostigli brojku od 44 dignute ruke u zraku, već je taj broj oscilirao od čak 29 do 43. Ukoliko se nije radilo o pogrešci u brojanju, tada se zasigurno radilo o neodgovornom pristupu članova Skupštine pri obavljanju svojih dužnosti što smo osudili i pozvali na odgovorniji pristup.

Drugi prigovor temeljio se na krivoj interpretaciji našeg stava vezanog uz moguću povredu Poslovnika iskazanog na prethodnoj sjednici. Prigovore smo priložili i u pisanom obliku te su isti prihvaćeni zajedno sa zapisnikom. Pokazali smo da osim Poslovnika i drugih materijala, s jednakom pažnjom čitamo i zapisnik.

Na aktualnom satu koji je uslijedio, sudjelovali su svi članovi Kluba članova skupštine Hrvatskih laburista – Stranke rada. Hrvoje Maračić tražio je odgovore na goruća pitanja vezana uz Marišćinu, David Bregovac govorio je o problemu malih pilanara u Gorskom Kotaru, a Dina Domijan o neprimjerenoj reakciji policijskih djelatnika na stadionu Kantrida prilikom utakmice Rijeka – Hajduk.

Budući da je sjednica održana upravo na Svjetski dan beskućnika, posljednje pitanje iskoristili smo kako bismo skrenuli pažnju na osvješćivanje problema beskućnika u našoj županiji. U duhu dana beskućnika, članovima Skupštine i ostalima dostavili smo na stol Ulične svjetiljke (časopis o beskućništvu). Tom je prilikom Jelena Krpan dala prijedlog Županijskoj skupštini da se napravi stanka kako bismo mogli dati podršku akciji koja se odražavala u šest hrvatskih gradova, između ostalog i u Rijeci, u simboličnom terminu – 5 do 12. Sa zadovoljstvom izvještavamo da je Jelenin prijedlog prihvaćen te da je na inicijativu Hrvatskih laburista – Stranke rada cijela Županijska skupština došla na riječki Korzo i poručila beskućnicima da ima sluha za njihove probleme.

Tu naš rad na sjednici nije završio. Dina Domijan i Hrvoje Maračić tijekom sjednice nastavili su aktivno sudjelovati u raspravi. Suočeni s ozbiljnim problemom “depopulacije”, a posebno u redovima oporbe shvatili smo da naša sugestija o odgovornom pristupu Skupštini očito nije prihvaćena te da trebamo predložiti konkretnije i strože mjere poboljšanja.

Hrvatski laburisti – Stranka rada
Klub članova Skupštine

Izvor: http://pgz.laburisti.com/izvjestaj-sa-4-sjednice-zupanijske-skupstine-pgz/

| Broj posjeta: 715 |

Želite li komentirati? Objava: "Izvještaj sa 4. sjednice Županijske skupštine PGŽ"

Imate li komentar?