Istarski Laburisti osmislili program za razvoj Uljanika

Član istarskih Laburista Ticijan Peruško danas je na konferenciji za novinare iznio program „Istrabrod“ koji su Laburisti predložili, a Istarska županija prihvatila i unijela u proračun.

Naime Laburisti smatraju kako brodogradilište Uljanik ima svoju budućnost i mjesto u gospodarstvu Istre. Peruško je rekao kako je Uljanik jedno od najvažnijih poduzeća u industriji Istarske županije, izuzetno značajno za gospodarstvo i zaposlenost. Od ukupnog izvoza koji ostvaruje Istarska županija s više od 40 posto sudjeluje Uljanik.

Svjesni da Istarska županija ne posjeduje velika novčana sredstva koja bi mogla uložiti u pomoć Uljaniku, izradili su program umrežavanja istarskih intelektualnih resursa kojima će se pomoći razvitku Uljanika, a time većoj zaposlenosti i gospodarskom rastu Istre. Program Istrabrod pomoći Uljaniku koncipiran je tako da se sa relativno malim sredstvima iz proračuna pomogne uljaniku pružajući nove i napredne spoznaje, te pravce razvoja. Uljaniku će se ovim programom pomoći sa prijedlozima tehnološkog razvoja, ekonomsko-financijskog razvoja, upravljanja asortimanom i uvođenja inovacija.

Program Istrabrod koncipiran je u 4 potprograma gdje se programski umrežuju 4 institucije sa Uljanikom. To su Politehnika-Pula, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Srednja strukovna škola i Savez udruga inovatora Istarske županije. Program je prihvaćen i sastavni je dio proračuna Istarske županije, a za realizaciju programa izdvojeno je 50.000 kuna.

Najvažniji ciljevi koji se žele postići realizacijom ovog programa u Istarskoj županiji su povećanje zaposlenosti, razvoj gospodarstva, zapošljavanje mladih osoba sa tek završenim školovanjem, otvaranje novih poduzeća povezana sa brodograđevnom industrijom, razvoj novih i naprednih tehnologija, te podizanje standarda građana Istre.

Izvor: http://regionalexpress.hr/site/more/istarski-laburisti-osmislili-program-za-razvoj-uljanika/

| Broj posjeta: 534 |

Želite li komentirati? Objava: "Istarski Laburisti osmislili program za razvoj Uljanika"

Imate li komentar?