Humanitarne aktivnosti

Ogranak Stenjevec posjetio Caritasovu Kuću Ljubavi

Hrvatski laburisti članovi ogranka Stenjevec uspješno su odradili svoju prvu humanitarnu akciju. Na posljednjem sastanku ogranka članovi su podržali ideju o humanitarnom radu ogranka kojim bi se u budućnosti sustavno pomagalo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Naša je članica Barica Jurković kontaktirala Caritasovu Kuću Ljubavi te je saznala kako mališanima koji su u domu nedostaju televizor i DVD uređaj. Smisao akcije bio je pomoći štićenicima doma, ali i ukazati na potrebe takvih ustanova te potaknuti sve subjekte društva na aktivno sudjelovanje. U akciju se potaknuta ovom inicijativom uključila i tvrtka Finera d.o.o. koja je donirala DVD uređaj.

U petak, 30.12.2011. u popodnevnim satima članovi su ogranka Stenjevec posjetili Kuću Ljubavi te su stručnoj voditeljici Ivani Tufeković predali LCD televizor kupljen isključivo donacijama samih članova. Srdačna je voditeljica upoznala laburiste s djelatnicima doma, načinom rada i svakodnevnim aktivnostima, ali i problemima na koje u svom radu nailaze. Sve je kulminiralo srdačnim i vrlo emotivnim druženjem s prekrasnim mališanima, štićenicima Kuće Ljubavi. Laburisti su se zahvalili na iskazanom gostoprimstvu i najavili daljnju suradnju i pomoć. Caritasova Kuća Ljubavi nalazi se u Budaševskoj ulici na Savici-Šanci, a namijenjena je zbrinjavanju novorođenčadi, djeci do tri godine života i nezbrinutim majkama i trudnicama.

Nadamo se da će i ova naša akcija potaknuti sve potencijalne donatore da ovoj ustanovi omoguće što kvalitetniji rad. (Dragan Maloševac)

Ogranak Dugo Selo kod udruge “ADHD I JA”

U predblagdanskom ozračju Laburisti Dugog Sela su 21. prosinca 2011. posjetili udrugu ADHD I JA i male korisnike počastili tortom, te im darovali bojanke kojima će u igri prekratiti vrijeme provedeno u prostorijama udruge.

Udruga ADHD I JA jedan je od najsvjetlijih primjera građanske inicijative u gradu, a obuhvaća djecu s posebnim potrebama s područja Dugog Sela, Rugvice i Brckovljana. Cilj udruge je osnivanje centara u kojima bi radio stručni tim od logopeda, defektologa, psihologa i psihijatara. Laburisti Dugog Sela prepoznaju napore osnivača i članova udruge, te ćemo i dalje podupirati njihov rad. (Rolando Peharec)

Međimurski laburisti na odjelu pedijatrije i sa umirovljenicima

U ovo doba blagdana, Laburisti Međimurske županije su, kao i prošle godine posjetili Odjel pedijatrije Županijske bolnice u Čakovcu, i razveselili mališane koji ne mogu biti kod svoje kuće za Božić i Novu godinu. S druge strane, u sjevernom dijelu Međimurja, naša druga ekipa posjetila je Dom umirovljenika i sa nešto starijim sugrađanima provela ugodno vrijeme u druženju i pjesmi.

Malo veselja na njihova mala lica izmamili su naši “animatori” Aneta i Češo, kojima i ovim putem najiskrenije zahvaljujemo. Osim smijeha i balona, našlo se i malo slatkiša, da im vrijeme boravka u bolnici bude “slađe”.

Na kraju, ostaje za utjehu da će ipak većina njih nakon jutarnje vizite biti otpuštena kućama svojim obiteljima, a mi ćemo i slijedeće godine ponoviti ovu akciju i njome barem na kratko razveseliti mališane.

Uz “nešto malo” od srca, naši umirovljenici su nam zahvalili i pohvalili da netko od “političara” misli i na njih i kad nisu izbori. A mi još jednom zaključujemo da je i mala sitnica dovoljna da izmami veliki osmijeh i to svih uzrasta.

Pa, sretno vam bilo svima, velikima i malima, a Laburisti će vas i slijedeće godine iznenanaditi i razveseliti. Jer, mi stvarno nismo isti, mi smo LABURISTI! (Rajko Bulat)

| Broj posjeta: 1.253 |

Želite li komentirati? Objava: "Humanitarne aktivnosti"

Imate li komentar?