Hrvatski laburisti još jednom upozorili na problem Hrvatskog radio Karlovca

Neosporna činjenica je, da se postavljanjem politički podobnih ljudi po kriteriju „partijske“ knjižice na vodeća mjesta gradskih firmi, naš grad srozao na niske grane kao i činjenica da Radio Karlovac ne postoji radi gospodina gradonačelnika Jelića niti zbog bilo koje političke opcije, već je to javni radio, radio svih naših građana, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je tema bio upravo Radio Karlovac, predsjednica županijske podružnice Hrvatskih laburista Snježana Kirinić.

Radio Karlovac je, kaže Kirinić, postao vrlo poznat po tome da se političkim kadroviranjem, kao direktora, zaposlilo osobu upitnog obrazovanja sa lažnim dokumentima o završenom školovanju. Pitamo se hoće li se gradonačelnik barem ispričati za nevjerojatan propust čovjeku kojeg su smijenili sa mjesta direktora, a koji je bio i više nego kvalificiran za svoje radno mjesto? Odgovor znamo svi, jer to je pitanje kućnog odgoja, a vrlo je poznato da HDZ-ovci kućnog odgoja nemaju, inače ne bismo sada imali situaciju u državi nalik onoj iz filmova o katastrofama.

Zahvaljujući takvoj kadrovskoj politici partijskog uhljebljivanja HDZ je doveo Radio Karlovac do ove situacije u kojoj je sada i sad kad su sve razrušili, što je punih 50 godina stvarano, sad peru ruke od svega, sad im radio više ne treba, jer, tko zna, uskoro će možda netko drugi biti na vlasti pa im neće moći služiti, kao besplatna politička pozornica. Za ljude koji rade na radiju ne pita nitko, kao ni za njihove sudbine i egzistenciju. Zar su oni krivi što se zbog političkog zapošljavanja podobnih radio Karlovac našao u ogromnim problemima? Zato ponovo pitamo, tko je naredio da se zaposli gospodina Stavljenića na mjestu direktora Radio Karlovca i tko je odgovoran za neprovjeravanje referenci dotičnog na vrijeme?

Za vrijeme od sjednice na kojoj je bila rasprava o radiju pa do sada, oporba je počela svirati neku sasvim drugu pjesmu. Na sjednici Gradskog vijeća su govorili kako im takav radio ne treba, a sad odjednom pitaju hoćemo li postati grad stečaja. Po svemu do sada viđenom, i SDP i HDZ kao da imaju dogovor da jedni drugima pričuvaju vlast dok građani zaborave na njihove propuste, ovisno o tome tko je od njih na vlasti.

Sudbina Radio Karlovca je neizvjesna, i nitko do sada nije jasno rekao što će se s njim na kraju dogoditi, stečaj je izvjestan, ali postoji bojazan da ne prođe kao onaj u drugoj gradskoj firmi „Toplana“, gdje također nije jasno što se događa i zašto se još uvijek nije pojavio stečajni upravitelj.

Zanimljivo je i da gradska vlast radije daje 4,6 milijuna kuna za reflektore, a samo dio tog novca bio bi dovoljan za spas Radio Karlovca.

Naš gradonačelnik Jelić se osigurao uz skute novog „političkog oca“, i izgleda da ga više nije puno briga za grad i građane. Na tu poziciju se kao što znamo ne dolazi bez zasluga i usluga, pa biti će zanimljivo jednog dana saznati koje su to stvari bile i kako se sve dogodilo, jer kao što vidimo nakon određenog broja godina sve izlazi na vidjelo, rekla je Kirinić.

Izvor: http://www.hrk.hr/clanak.asp?VijestiId=7441

| Broj posjeta: 800 |

Želite li komentirati? Objava: "Hrvatski laburisti još jednom upozorili na problem Hrvatskog radio Karlovca"

Imate li komentar?