Gradsko vijeće pretvorili u „Leteći cirkus Montyja Paythona“

Laburisti Nove Gradiške ponukani sve većim nesuglasicama gradonačelnika i gradskog vijeća zbog kojih najviše ispaštaju građani Nove Gradiške pokrenuli su u subotu 1. rujna na gradskom Korzu akciju „Knjiga žalbe“, gdje će građanima dati priliku da gradonačelniku jasno poruče što misle o kvaliteti života u gradu Novoj Gradiški. Građani ovim putem mogu iskazati svoje mišljenje, a po završetku akcije koja će trajati cijeli rujan knjigu će laburisti predati gradonačelniku.

Hrvatski laburisti već su upozoravali svojim istupima u javnosti da je ne dopustivo da se sjednice Gradskog vijeća ne održavaju i bojkotiraju. Upozoravali smo i to da je sramotno da se od 19 vijećnika pojavi samo 5 na sjednici istog tog Gradskog vijeća kad su se trebale donositi vitalne odluke za spas gospodarstva Nove Gradiške. Na žalost građana, gradski vijećnici su pretvorili Gradsko vijeće u „Leteći cirkus Montyja Paythona“.

Sad smo svjedoci kako pljušte teške optužbe sa svih strana, sad svi peru ruke i sve nas to podsjeća na neka ne tako davna vremena kad su svi sve znali, a sad nitko ništa ne zna.

Povjerenje građana prema vlasti i oporbi je na najnižoj razini, a zbog negativnog iskustva upravo s neodgovornošću, nekompetencijom, nepotizmom i korumpiranošću političkih elita – godinama na državnoj razini, ali gotovo identično i na razini našeg grada Nove Gradiške.

Vlast se u ovoj zemlji poima kao plijen, jednom na vlasti pripadnici političkih elita gube svaku odgovornost za način na koji obnašaju vlast. Vrijeme je da se u Novoj Gradiški tome stane na kraj!

Političke elite našeg grada neće se dobrovoljno ni samostalno reformirati niti će građanima omogućiti više demokracije, zato vjerujemo građanima i očekujemo da iskoriste priliku i jasno poruče gradonačelniku što misle o njegovom vođenju grada, pa i svima onima koji nas neodgovorno zamaraju igrokazima u Gradskom vijeću grada Nova Gradiška.

Pozivamo sve građane da budu aktivni i uključe se u promjene koje su Novoj Gradiški neophodne, ukoliko želimo iskoristiti stvarne potencijale našeg grada, tvrtki, ustanova i svih ljudi koji žive u njemu.

Bez pritiska građana nema promjena.

Predsjednik ogranka
Vlatko Greiner

| Broj posjeta: 738 |

Želite li komentirati? Objava: "Gradsko vijeće pretvorili u „Leteći cirkus Montyja Paythona“"

Imate li komentar?