Gradsko vijeće Koprivnice jednoglasno smanjilo naknade strankama, 57.000 kn u humanitarne svrhe

Sjednica Gradskog vijeća Koprivnice počela je u utorak u 10 sati, a vijećnici su na dnevnom redu imali čak 26 točaka. No, na samom početku su većinom glasova skinute četiri točke, među kojima su bili i prijedlozi laburističkog vijećnika Siniše Bosanca o smanjenju naknada za vijećnike te plaće gradonačelnika i zamjenika.

Građani će vjerojatno pozdraviti popularan potez gradskih vijećnika, koji su jednoglasno prihvatili prijedlog laburista Siniše Bosanca i za 30 posto smanjili iznose za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i kandidacijskih lista koji imaju svoje članove u Gradskom vijeću.

Svih 18 nazočnih vijećnika glasovalo je za prijedlog po kojem se iznos od 190.000 kuna smanjuje za 57.000 kuna, koje će biti iskorištene u humanitarne svrhe. Na sljedećoj sjednici donijet će se odluka o tome za što će se točno potrošiti ušteđena sredstva.

I inače je Siniša Bosanac po običaju bio najaktivniji vijećnik na sjednici, na gotovo svakoj točki javljao se za raspravu i po nekoliko puta izlazio za govornicu Gradske vijećnice, a zaradio je i jednu opomenu predsjednika Gradskog vijeća Zorana Gošeka.

Tako je Bosanac ustrajao na tome da Komunalac ne smije biti „kasica-prasica” iz koje će se puniti gradski proračun te da građani kroz previsoku cijenu vode zapravo plaćaju prikriveni prirez, dok su gradski čelnici njegove tvrdnje odbacili kao neosnovane.

Nakon rasprave je s 12 glasova za i šest suzdržanih (klub HSS-a i HDZ-a te laburisti) usvojen zaključak o predlaganju kandidata za članove Uprave Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac. Ukoliko takav prijedlog potvrdi i skupština Komunalca, predsjednica Uprave postat će Maja Hleb, a članovi Zdravko Petras i Marjan Vugrinec.

Raspravljalo se o izvješću o radu gradonačelnice Vesne Želježnjak u drugoj polovici 2013. godine, koje je usvojeno većinom glasova. Za je bilo 11 vijećnika, a nisu ga podržali vijećnici HDZ-a, HSS-a i laburista koji su bili protiv te vijećnik Hrasta koji je ostao suzdržan.

HDZ-ov vijećnik Ernest Forjan istaknuo je kako bi poduzetništvo i obrtništvo trebalo biti prioritet u budućnosti.

– Sami moramo ići tražiti investitore – poručio je Forjan.

Bosanac je kritizirao izvješće i rad Vesne Želježnjak, kazao je kako se iz godine u godinu zatvaraju obrti i da propadaju poduzetnici, te je na kraju kazao kako gradonačelnicu „ne vidi baš u gradu ni u saboru”.

Na to je regirala Vesna Želježnjak, tražeći od predsjednika Gradskog vijeća Zorana Gošeka da je zaštiti.

– To je obmanjivanje javnosti, iz rečenice u rečenicu – ustvrdila je Želježnjak.

Gradonačelnicu su pak pohvalili SDP-ovi vijećnici Helena Hećimović, Anica Desnica, Željko Vugrinec i Petar Stapar.

– Koprivnica je grad u kojem se želi živjeti, grad s budućnošću, koji brine o svojim građanima. Izvješće u svim elementima pokazuje da gradonačelnica stremi napretku i boljitku grada – istaknuo je Stapar.

Vijećnicima se obratila i gradonačelnica.

– Ponosna sam na ovo što je napravljeno u drugom polugodištu prošle godine, ne samo ja, nego i cijeli moj tim. Neću se više obrazirati na riječi kojima se obmanjuje javnost od strane vijećnika Siniše Bosanca, i bila bih zabrinuta da me takva osoba podržava – poentirala je Vesna Želježnjak.

Prisegu je na sjednici položila nova vijećnica Marija Vedriš, ona je zamijenila Željka Šepmera koji se povukao iz osobnih razloga.

Izvor: http://www.koprivnica.net/vijesti/vijesti-pregled/21410-gradsko-vijece-koprivnice-jednoglasno-smanjilo-naknade-strankama-57000-kn-u-humanitarne-svrhe

Također i:

>> http://www.vecernji.hr/sjeverozapadna-hrvatska/laburisti-natjerali-sdp-na-smanjivanje-naknada-strankama-922064

| Broj posjeta: 743 |

Želite li komentirati? Objava: "Gradsko vijeće Koprivnice jednoglasno smanjilo naknade strankama, 57.000 kn u humanitarne svrhe"

Imate li komentar?