DUBROVNIK Dujmović se izruguje pravnoj državi

Nakon što su na izjave direktora Sanitata reagirali iz liste Srđ je Grad i HDZ-a, priopćenje za javnost poslali su i Hrvatski laburisti. Tekst priopćenja prenosimo u cjelosti.

‘Iznenađeni smo hrabrošću mladog direktora Sanitata, Valentina Dujmovića, koji u svemu pokušava slijediti svog nepravomoćno osuđenog „šefa „ pa se svojim vrhunskim poznavanjem prava izruguje pravnoj državi i koji ne samo da odbija postupati po Odluci GV-a, nego ne poštuje ni najveće pravne instance u RH kao što je Ustavni sud.

U svom javnom istupu 2. rujna 2014. godine direktor Sanitata izjavljuje kako to trgovačko društvo neće primjenjivati u cijelosti Odluku GV-a o parkingu jer ista mora ići na doradu u Gradsko vijeće budući je ona po njegovom mišljenju proturječna.

Međutim, ne zaustavlja se samo na Odluci GV-a, nego potpuno omalovažava institutuciju Ustavnog suda koji je raniju Odluku proglasio nezakonitom te ističe da redom odbijaju zahtjeve građana za povrat novca pozivajući se na Katedru za Upravno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu. Toliko je drzak da se izruguje s pravnom državom.

Očito je da odluke najviših pravnih instanci u RH ništa ne znače ništa ni direktoru Sanitata ni njegovom „ šefu „ ukoliko se takvim odlukama zaustavljaju protuzakonite radnje spomenutih.

I ova Odluka GV-a kao i Odluka o izmjenama Odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu grada Dubrovnika predstavljaju istinske poraze gradonačelnika i onih malo preostalih sudionika Dubrovačkog dogovora koji su donijeli toliko štetnih odluka za građane grada Dubrovnika.

Očito je da gradonačelnik i njegovi poslušnici imaju svekolikih problema s prilagodbama, ali od svih prilagodbi najteže prihvaćaju onu da su od Dubrovačkog dogovora ostale samo krhotine i da se bliži trenutak kad će morati napustiti pozicije za koje su do prije samo nekoliko mjeseci mislili da su sigurne.’

Izvor: http://www.dulist.hr/reakcija-laburista-dujmovic-se-izruguje-pravnoj-drzavi/193150/

| Broj posjeta: 576 |

Želite li komentirati? Objava: "DUBROVNIK Dujmović se izruguje pravnoj državi"

Imate li komentar?