Dubrovački laburisti – Vrijeme je za nove ljude!

Dubrovnik, 9. kolovoza 2012. – „Gradonačelnik Andro Vlahušić, ostavljen od gotovo svih partnera, očajnički je krenuo u samostalnu kampanju za još jedan mandat i to na način da vrijeđa zdrav razum svojih sugrađana. Isti onaj Vlahušić koji je bestidno prevario vlastite sugrađane najavljujući kako će raskrinkati navodni kriminal oko apartmanizacije Srđa, posljednjeg predjela na koji se Grad može širiti, te o tome raspisati referendum.

Kojega je pretvorio u „trajni referendum“ i postao glavni zagovornik i lobist privatnih interesa, baš kao i njegovi prethodnici od kojih je jedan zamjenik gradonačelnice istovremeno radio za investitora i vodio projekt za Grad. Isti onaj Vlahušić koji je oko javne garaže također najavio istragu i poručio da neće biti „blagajnik Midia grupe“, a na kraju davao pozajmice i upadao u dodatne dubioze. Umjesto razotkrivanja sumnjivih aktivnosti svoje prethodnice, Vlahušić je postao sam predmetom različitih istraga i afera- od famoznog Šipana preko Društva prijatelja dubrovačke starine do okolnosti iznajmljivanja Revelina i činjenice da mu tvrtka VIAM (čije ime navodno potječe od brata mu i oca) radi na nekoliko projekata gdje je Grad naručitelj odnosno investitor (Ilijina glavica, Sustjepan), što je više nego očit sukob interesa.

Činjenica što se pretvorio u ono protiv čega se barem na riječima borio u kampanji koja ga je, temeljena na nezadovoljstvu notornom HDZ-ovom vlašću predvođenom Dubravkom Šuicom, dovela na vlast, njega ne smeta. Nego je najednom učinio zaokret i počeo se praviti da se ništa nije dogodilo. Tako se najprije predomislio oko Pelješkog mosta kojega je nazivao „iluzijom za budale“, pa oko granice na Kleku, pa oko regionalizacije. Sve samo kako bi se priklonio gotovo apsolutnoj većini građana s kojima do jučer nije dijelio stavove.

Osim toga, Vlahušić je nastavio s demagogijom. Doduše, nije nastavio s vizijama gradnje mosta od Gradca preko Lovrjenca do Pila, nije natkrivao Knežev dvor, gradio prozračni most, tunele i podzemnu željeznicu, nije spomenuo stotine milijuna kredita i ulaganja, jer ga je sve to dovelo da postane predmetom crnog humora. Nastavio je laganim obmanama. Tako je, dok su mediji pisali o tome kako VIAM radi na gradskim projektima, izvalio da će Grad plaćati avionske karte do Zagreba. Mediji su ga i kod te obmane razotkrili, pa je ispalo da je razgovarao sa smijenjenim direktorom i da nije uplatio ni ono što je morao za subvenciju letova. No, imao je on još jednu obmanu, a nje se mediji nisu dotakli. Najavio je Vlahušić, odnosno gradska agencija, kako će početi s gradnjom POS-ovih stanova. Znajući kako je stambeno zbrinjavanje veliki problem, osobito mladim parovima, Vlahušić je zamislio da je ova najava- zicer. Ipak, ostao je dužan reći javnosti kako nema novac za gradnju stanova niti ima ikakav ugovor s resornim ministarstvom o financiranju stanova. Naime, kao i u prošlom slučaju gradnje POS-a, Grad osigurava zemljište i infrastrukturu, a ministarstvo gradi. Sada ugovora nema niti se zna iz kojih bi sredstava Vlahušić gradio stanove, pa će sve očito ostati na obmani i na listi čekanja koja je sastavljena prije niz godina.

Dakle, mi u Hrvatskim laburistima- Stranci rada držimo kako je neprimjereno, neozbiljno i uvredljivo ponašanje gradonačelnika Vlahušića. Osim što je u tri godine i nešto mjeseci izigrao povjerenje gotovo svih koji su ga doveli na vlast i postao predmetom viceva, ali i predmetom ozbiljnih afera, Vlahušić nije učinio ništa. To što jeftinim obmanama pokušava još jednom izigrati osiromašene i razočarane sugrađane dovoljno govori o njegovom karakteru. Smatramo kako je tužno što ćemo mi građani morati čekati još devet mjeseci da zauvijek zatvorimo poglavlje zvano „Vlahušić“ i okrenemo novu stranicu u povijesti Grada. A na njoj nema mjesta ne samo njemu nego ni njegovoj prethodnici ni njenom prethodniku koju se također najavljuje i nudi kao spasitelj. Hvala vam. Vidjeli smo koliko znate i koliko možete. Vrijeme je za nove ljude. Vrijeme je za Hrvatske laburiste- Stranku rada.“

Dodatne informacije:

Ivan Nikolić, županijski povjerenik Hrvatskih laburista, Dubrovačko-neretvanska županija
mobitel: 091 5811 256
mail: dubrovacko-neretvanska@laburisti.com

| Broj posjeta: 866 |

Želite li komentirati? Objava: "Dubrovački laburisti – Vrijeme je za nove ljude!"

Imate li komentar?