Drniš 30 godina čeka dovršenje Doma kulture

U svom prvom javnom nastupu, tjedan dana nakon osnivanja ogranka, Hrvatski laburisti Drniša održali su tribinu kojom su nastojali upozoriti mjerodavne da je krajnje vrijeme za završetak kino-kazališne dvorane. Drniš je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji nema dvoranu za filmske projekcije i kazališne predstave.

Gradnja Doma kulture započeta je prije 30 godina, a za njegov završetak nedostaje još gotovo četiri milijuna kuna. No, u posljednje četiri godine projekt stoji na mjestu jer Ministarstvo kulture odbija taj projekt, a Šibensko-kninska županija samo ga verbalno podržava.

Treba li uopće isticati koliko je kultura značajna za razvoj svakog kraja pa tako i drniškog, treba li spominjati da npr. Zagvozd, koji je pet puta manji od Drniša, ima svoj Dom kulture izgrađen davne 1951. godine?

Svi o ovom problemu gromko šute, osim Hrvatskih laburista koji su na tribini analizirali i druge probleme šibensko-kninske, pa i dalmatinske kulture.

Gosti tribine bili su Milan Štrljić, predsjednik splitskih laburista, te kandidati Hrvatskih laburista za gradonačelnike Šibenika i Knina, Slaven Jakelić i Marijo Blatančić.

Ante Vukušić
tajnik ogranka Drniš

| Broj posjeta: 559 |

Želite li komentirati? Objava: "Drniš 30 godina čeka dovršenje Doma kulture"

Imate li komentar?