DONJI GRAD Skrenuli pozornost na probleme u prometu

Na križanju Martićeve i Vojnovićeve ulice u Zagrebu održana akcija ogranka Donji grad

Budući da je spomenuto križanje mjesto učestalih prometnih nesreća, prebrze vožnje motornih vozila, te iznimno opasnog prelaska zebre od strane pješaka, a pogotovo djece vrtićke i školske dobi i njihovih roditelja na putu ka O.Š. Matko Laginja te dječjem vrtiću Medveščak, te starijih osoba na putu ka domu zdravlja Medveščak, a sve zbog loše signalizacije, Hrvatski Laburisti ogranka D. Grad odlučili su provesti akciju na tom križanju kako bi skrenuli pozornost prisutnih u prometu, ali prvenstveno tijela gradske vlasti i prometne policije.

Inače, to raskršće već je označeno od strane prometne policije kao crna točka u D. Gradu, no nažalost ništa osim toga nije učinjeno kako bi se problem riješio.

Hrvatski laburisti na taj problem već su ukazivali na vijeću gradske četvrti D. Grad putem svog vijećnika g. Tomislava Stipanovića, te tražili postavljanje ležećih policajaca.

Na samoj akciji sudjelovalo je petero članova ogranka D. Grad; Tomislav Stipanović, Hrvoje Stojanović, Tomislav Pokrajac, Davor Balantin i Zvonimir Marić. Akcija je planirana u jutarnjim satima kada djeca i roditelji prelaze raskršće na putu do svojih odgojnih ustanova, te starije osobe do doma zdravlja.

Počevši od 7 sati ujutro laburisti su obučeni u naranđaste stranačke jakne pomagali u prelasku zebre djeci, učenicima i njihovim roditeljima, te sugrađanima starije dobi. Naranđaste jakne laburista svakako su pomogle da vozači vozila koji se velikom brzinom približavju raskršću uoče pješački prijelaz, te uspore i propuste pješake.

Reakcije roditelja kao i svih pješaka na akciju laburista bile su iznimno pozitivne i pohvalne, te su naši članovi od roditelja saznali kako su neki od njih već pisanim putem upozoravali ravnatelje škole i vrtića na problem raskršća, ali bez rezultata.

Naši članovi obavijestili su roditelje da su laburisti putem našeg vijećnika već razgovarali sa ravnateljima O.Š. Matko Laginja i D.V. Medveščak te da na na vijeću G.Č. D. Grad taj problem stalno aktualiziraju. (Hrvoje Stojanović)

| Broj posjeta: 744 |

Želite li komentirati? Objava: "DONJI GRAD Skrenuli pozornost na probleme u prometu"

Imate li komentar?