Darivanje u Omišu

Jutro prije Badnjaka (23. prosinca) ove godine je građanke i građane Omiša zateklo ugodno iznenađene i iskreno ganute. Omiški puk, navikao da se stalno nešto od njega pita i uzima bio je nemalo i ugodno iznenađen kad su shvatili da omiški laburisti DARIVAJU svoje sugrađane niklom božićnom pšenicom kao simbolom plodnosti, soparnikom (čuveni i izvorni tradicionalni poljički kolač sa blitvom), božićnim kolačima – fritulama, voćnim sokovima i simboličnim količinama vina!

Ljudi su bili razdragani kad su shvatili da svoje novčanike moraju vratiti u džepove, da ništa nije na prodaju, jer je sve to bila solidarnost i senzibilitet njihovih sugrađana, Hrvatskih laburista Omiša. Bez sumnje, ovo je bila izuzetno dobro prihvaćena akcija omiškog ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada, koji su već itekako prepoznati u svojoj sredini, a nas ostale navikavaju na njihovu izuzetnu organiziranost, predanost i nesebičnost u služenju svojim sugrađanima.

Treba napomenuti da su omiški Laburisti večer prije toga imali prigodni domjenak za svoje članove i goste, kada se služio nezaobilazni bakalar uz ostala tradicionalna jela. Ono što ohrabruje i motivira jeste činjenica učešća velikog broja članova omiškog ogranka u ovoj akciji, uostalom kao i u svima ostalima. Palac gore za Omišane! (Jurica Marković)

| Broj posjeta: 486 |

Želite li komentirati? Objava: "Darivanje u Omišu"

Imate li komentar?