Dan Ružičastih Majica

Centar za edukaciju i prevenciju nasilja 26. veljače organizirao je Dan Ružičastih Majica u znak borbe protiv vršnjačkog nasilja u Centru za kulturu u Đakovu. U cijeloj zemlji po prvi puta organizirane su razne aktivnosti, kako po školama tako i na radnim mjestima, te su se nosile ružičaste majice kako bi simbolizirale borbu protiv nasilja među vršnjacima.

Na spomenutoj manifestaciji sudjelovali su KUD SKLAD Đakovo, Dječji Vrtić Zvrk, Dječji vrtić Luke Botića, OŠ Josip Antun Ćolnić, KUD ZORA Piškorevci, Matea Matković, Marija Radonić, Anđelka Marija Vlajčić te gosti PU osječko-baranjske i Silvija Dološić, laburistica i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije.

Silvija Dološić pozdravila je sve prisutne građane u prepunom Centru za kulturu u Đakovu i poslala jasnu poruku da nasilje ne poznaje rod, spol i dob. Djeca ne trebaju sažaljenje, nego djelotvornu zaštitu i prevenciju od zlostavljanja. Trebaju, zaslužuju i imaju pravo na život uz nenasilne odrasle i pozitivne odgojne primjere. Iz tog razloga je od velike važnosti osnažiti ih, naučiti da se zauzmu za sebe i svoje prijatelje, da ne šute o zlostavljanju, da se nikad ne osjećaju krivom i bespomoćnom zato što su žrtve, nego da potraže pomoć i zahtijevaju da zlostavljanje prestane. Stoga, odrasli trebaju naučiti kako kontrolirati i na poželjan način izraziti svoju ljutnju na prihvatljiv i nenasilan način kako bi svojim ponašanjem dali pozitivan primjer svojoj djeci – naglasila je Dološić.

| Broj posjeta: 404 |

Želite li komentirati? Objava: "Dan Ružičastih Majica"

Imate li komentar?