"Đakovo je golo!"

„Đakovo je golo!“, uzviknula je naša sugrađanka gđa. Marica Kovač kada je prozvala gradsku vlast i političke stranke koje zastupaju interese građana u gradskom vijeću zbog toga što ne vide stvarne probleme građana ovog grada, nego se prepiru oko toga treba li ili ne treba otvoriti ulicu Kralja Tomislava.

Činjenica je da je preko 4000 građana grada Đakova bez posla. Činjenica je da se svaki dan zatvaraju mali i srednji obrti, te propadaju obiteljska gospodarstva. Činjenica je da se svaki dan građani grada Đakova pitaju kako platiti račune, kako prehraniti obitelj, kako kupiti knjige i školovati djecu, a gradska vlast to ne vidi jer su zaslijepljeni svojom taštinom i mržnjom prema onima koji ne misle isto kao i oni.

I tako uvaljeni u svoje dvostruke fotelje i s “volonterskim” plaćicama govore da jedino oni štite interese poljoprivrednika, obrtnika, zaposlenih, nezaposlenih, trudnica, novorođenčadi, pa i konja na ergeli te da je popravljanje kolnika u ulici Kralja Tomislava od velikog interesa za grad Đakovo i njegove građane.

Građani grada Đakova ne žele slušati prepucavanja i demagogiju lokalnih političara oko investicija koje donose dobit samo lokalnim moćnicima, nego žele čuti kako gradska vlast misli pokrenuti gospodarstvo i privući investitore koji će otvoriti nova radna mjesta i tako smanjiti nezaposlenost u gradu.

Hrvatski laburisti – Stranka rada poručuju da investicije koje u budućnosti neće donijeti dobit ili barem uštedu građanima Đakova trebaju pričekati bolja vremena, te da se taj novac preusmjeri u pokretanje gospodarstva i u prijeko potrebna nova radna mjesta, jer ako to ne učine, morat će početi otvarati pučke kuhinje po mjesnim odborima. Stoga predlažemo gradskoj vlasti da otvore oči i zatome svoju taštinu, te u interesu svih građana grada počnu iznalaziti rješenja za pokretanje gospodarstva u ovom posrnulom gradu.

Predsjednik ogranka Đakovo
Nikola Lelas

Izvor: http://osjecko-baranjska.laburisti.com/?page_id=1312

| Broj posjeta: 753 |

Želite li komentirati? Objava: ""Đakovo je golo!""

Imate li komentar?